16 Ocak 2010 Cumartesi

Kate Moss for Longchamp

Kate Moss ünlü Fransız markası Longchamp için çanta tasarlıyormuş! 11 Şubatta mağazalara inecek olan koleksiyon hakkında çok az bilgi verilmiş. Koleksiyon rock n roll temalı, Topshop çizgisine yakın ve sade olacakmış. Henüz yayınlanmış bir görsel bulunmadığı için sevgili Kate Moss'un Sonbahar-Kış 2009 için verdiği pozla yetiniyoruz :)

Alice in Wonderland Modası

5 Mart'ta Tim Burton'ın Alice in Wonderland'i gösterime giriyor. Hem de 3D olarak! :) Daha film gösterime girmeden ürünleri moda dünyasına girdi bile. Tim Burton'ın da Alice'in de hayranı çok. İkinci bi Harry Potter vakası yaşabiliriz :)

15 Ocak 2010 Cuma

Hediye Zamanı:Outletim.com

Hediye zamanı geldi de çattı. Bu sefer önemli bi değişiklik var yorumlar onaya tabi. İlk 11 kişi hediye kazanacağı için doğru cevabı herkes birbirinden görmesin diye ben hepsini onayladıktan sonra görünecek kimin kazandığı :) Yani siz sıfır yorum görseniz bile birileri bir şeyler yazmış olacak :) Sorumuz geliyor: Outletim.Com'un telefon numarası kaç? Doğru cevabı ilk yorumlara yazan olun 50TL, daha sonraki 10 kişiden biri olun 15TL hediye çekini kapınnnn. Bu akşam 00:00'a kadar olan yorumlar geçerli olacaktır ;) Kazananı görmek için bu gecenin ilerleyen saatlerinde veya yarın sabah Kristal Küre'ye göz atın. Bol şans! PS: Bu arada adsız yorumları kabul edemeyeceğim kim oldugunu kanıtlayamayacağımız için. Lütfen isimle yorum bırakın

Cinnabon

Sabah sabah size kötülük yapmak istemezdim ama rejime başlamak için (pazartesiye kadar) 3 gününüz var. Bu günlerden birini mutlaka Cinnabon kaçamağı ile değerlendirin. Cinnabon efsanevi Makara Tarçınıyla dolu, taze krem peynir frosting ile kaplı, sıcacık hamur işi. Bir de üzerine çikolata veya caramel soslu versiyonları var. Sıcacık bi donut alın, üzerine ılık soslar ekleyin, lezzetini 10'la çarpın Cinnabon'a yaklaşmış olursunuz. Evde ısıtmak üzere kutuda da alabiliryorsunuz. Büyüklerin fiyatları 5.50'den başlıyor. 2 kişiye fazla fazla yeter. Cinnabon için buraya tıklayın.

14 Ocak 2010 Perşembe

Gossip Girl Kıyafetleri

Gossip Girl dizisinin yarattığı çılgınlığı ticarete döken Light in the Box sitesine saygılarımızı sunuyoruz. Dizinin 1. ve 2. sezonunda başrol oyuncularının giydiği bir çok elbiseyi online satışa koymuşlar. Ekranda görüp de "ben de istiyorum bundan" diyenlere... Türkiye'ye de shipping yapıyorlarmış. Laf aramızda, bazı elbiselerde free shipping var ;)

Bu Sefer Mulberry's Alexa

Alexa Chung'ın Pepe Jeans'in yeni yüzü olduğundan bahsetmiştim. Hermes Birkin, Kelly'den sonra şimdi de moda literatürüne Mulberry Alexa ekleniyor. Alexa'nın yanından ayırmadığı vintage Mulberry'yi göresen Mulberry tasarımcıları çantanın modernleşmiş ve biraz daha feminenleştirilmiş yeni versiyonunu hemen koleksiyonlarına eklemişler. SS10'da satışa sunulmuş. Beğendik!

Alexa Chung&Pepe Jeans

Alexa Chung Pepe Jeans'in yüzü olmuş. Beğendik!

13 Ocak 2010 Çarşamba

Sandalyelerinizin neyi eksik?

Yeni trendin fikir sahibi iç mimar Nata Janberidze, kendimize bu kadar özeniyoruz, eşyalarımız da bizim kadar şık olmasınlar mı diye düşünmüş. Hayalini de TATA-NAKA gerçeğe dönüştürmüş. Sandalyeler çok çok şık durmuyor mu? Ama temizliği ve ütülü kalması biraz zor olacak :)

Haftanın Hediyesi: outletim.com

Outletim.com'dan daha önceki yazılarımda bahsetmiştim. Her hafta yenilenen ürünler arasında birçok markaya ait (Burberry'den Zara'ya kadar) hem kadın hem de erkek ürünleri bulabiliyorsunuz. Özellikle Newsletter'ına üye olursanız yeni ürün geldikçe haberdar oluyorsunuz ve böylece hiçbir şey kaçırmıyorsunuz :) Benim bu zamana kadar sipariş ettiğim tüm ürünler, paketinde etiketiyle beraber geldi. Hatta See by Chloe marka sweatshirt'ü 10 katına Harvey Nichols'ta görmek ayrı bir zevkti! Uzun lafın kısası bu haftaki hediyemiz Outletim.Com'dan. Ve de işin en güzel yanı bu hafta 11 kişi sevinecek!!!!!!! Cuma günü doğru cevabı ilk veren 50TL, daha sonra doğru veren ilk 10 kişi de 15TL hediye çeki kazanacak. Şimdiden ürünlere bakmaya başlayın, hediyenizi kendiniz seçin ;) İşin en güzel yanı sürekli yakınan ve hediye isteyen erkek izleyicilerimizin de bu hafta yüzü gülecek. Erkekler için de birbirinden güzel ürünler var. Bu cuma tüm gözler yine Kristal Küre'de :)

12 Ocak 2010 Salı

Curvy V Anorexic by chaalab

Geçen senenin başlarından beri moda dünyasına yön veren bazı yayınların kaşımaya doyamadıkları bir konu var. “Plus Size” tabir edilen 44 beden ve ustu modellerle ard arda sansasyonel fotograf cekimlerine imza atmak! Bu çekimleri uzun zamandır moda dunyasının en buyuk tartışma konularından biri olan anoreksik gorunume de bir karşı duruş olarak değerlendirmek mümkün. Amerikan Moda dünyasının high fashion dergisi “V”nin son sayısı “size Issue” da adından da anlaşılabileceği gibi bu tezata yer verdi. Givenchy, Gucci ve Hermes gibi markaların Norveçli fotoğrafçısı Sølve Sundsbø tasarım kıyafetlerin sadece 0 beden degil plus size modellerde de guzel durabilecegini gostermeyi amaçlıyordu. Ote yandan gecen sene “hungry” kitabi ile olay yaratan eski anoreksik yeni “plus size” model Crystal Renn ise konusunun en revaçta modellerden biri haline geldi. Geçtiğimiz sezonun en iddialı işlerinden Dolce Gabbana ilanlarında yer alan modeli üstteki çekimde de görmeniz mümkün. Son dönemin gözde dergilerinden LOVE Beth Ditto ile nude bir kapak çekimi yaparak dikkatleri üzerine çekerken, triko tasarımları ile ünlenen Mark Fast Defilesinde podyumda yürüyen 44 beden mankenler ise kimi otoritelerin pozitif tepkisini alırken bazı tarafından “sadece gülünç” olarak yorumlandı. Her devrin adamı olmaya canını adamış Karl Lagerfeld ise fotoğraf portföyüne sansasyonel bir çalışma ekleme peşinde burlesque dansçı Miss Dirty Martini ile bir çekim gerçekleştirdi. Sevgili modasever Kristal Küre okurları sizin için birkaç örnek fotoğraf çalışmasını yayınlıyorum. Modeller arasında senin benim gibi ara bedenler mevcut değil yani iki tarafta da iş ekstreme vardırılmış ve çok dikkat çekici olmanın haricinde bizlere “kendi bedeninizden mutlu olun” duygusu veriyor mu bilemiyorum. Bu moda daha mainstream dergiler veya markalar tarafından da önümüzdeki dönemde benimsenir mi, onu da tahmin etmek pek mümkün değil. Siz ne düşünüyorsunuz yapılan iş samimi mi? Size fazlalıklarızla mutlu olma mesajı verdi mi? Yoksa tamamen bir reklam çalışması mı? Moda dünyasının tartışma yaratan yeniliklerini takip etmek için Kristal Küre’den chaalab’ı izlemeye devam edin!

Miu Miu İstanbul Limited Edition

2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti kutlamalarına Miu Miu da katılmış :) Özel üretim çanta yılan derisi ve sadece 20 adet üretilmiş. Fiyatı 3.000 TL. Nasıl buldunuz?

11 Ocak 2010 Pazartesi

Eller yukarı!

Babet hiç bir zaman modası geçmeyen, hem şık hem rahat, yerine göre ciddi, bazen de sevimli, yani hiç bir kadının asla vazgeçmeyeceği bir parça. Fakat babette orjinal modeller bulmak biraz zor. Ünlü tasarımcı Guiseppe Zanotti, Colette için özel bir babet tasarlamış. Ve gerçekten de orjinal bir model olmuş! Siyah kanvas babetlerin arka dış tarafında Swarovski taşlarla yapılmış ikişer kurşun var. Belki bu ayakkabıları almak için Paris'e gidilmez ama Paris'e gidip de 310 Euro'su olmasına rağmen almayanı ayıplayabiliriz :)

Yüzüklü Eldiven

Bu kış eldivenlere taşlar, zımbalar, zincirler damgasını vurdu. Miu Miu deri eldivene bayıldık. Geçtiğimiz günlerde yazdığım çanta ile muhteşem olur ;) Bu eldivene verecek 200$ yok diyorsanız, müracatlar Missist'e! 18 TL'ye aynısı olmasa da benzerini bulabilirsiniz ;)

10 Ocak 2010 Pazar

Natalie Portman for Elle UK

Natalie Portman İngiliz Elle dergisinin şubat sayısına kapak olmakla kalmadı, oldukça iddalı pozlar da verdi. Derdimiz pozlarıyla veya kendisiyle değil, styling dikkatimizi çekti. İç çamaşırlarını ve büstiyerleri kıyafet gibi kullanıp üzerine bir ceket almak bu ilkbaharın trendlerinden biri olacak gibi. Hatırlarsanız bu konuyu daha önce de Miu Miu Çoraplar ile Chloe Sevigny ve Zoe Saldana başlıklı yazılarımızla gündeme getirmiştik. Ne dersiniz? Bu iç çamaşırlı kombinleri sizce de daha sık görecek miyiz?

UGG Mary Jane

Hepimiz giysek de UGG'lara Alf kılıklı veya ayı ayağı dedik ama Sezar'ın hakkı Sezar'a! Ne kadar rahat olduklarına ve muhteşem ısıttıklarına kimse itiraz edemez herhalde. Bebekler için tasarladıkları babete bayıldım ;)

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails