5 Aralık 2009 Cumartesi

Dior Homme Goes Femme!

Dior Homme hakkında en çok duyduğumuz şey genelde erkekler değil kadınlar tarafından giyiliyor olması :) Bunda 2001'den beri herşeyi son derece slim(!) tasarlayan Hedi Slimane'in de payı var. Kris van Assche'nin yaptığı açıklamaya göre Dior Homme önümüzdeki sene bayanlar için de jean koleksiyonu çıkaracakmış. Adı Petit Taille olan koleksiyon tamamen slim, skinny jeanlerden oluşacakmış. Geniş bir renk yelpazesine sahip olan koleksiyondan sonra sırada ceketler mi var acaba?

Heyvanlar Alemi

İlkbahar/Yaz sezonu güneşin verdiği enerjiyle çok uçuk olacak sanırım. Şimdiye kadar gördüklerimiz bunu gösteriyor en azından :) Podyumlardan dikkatimi çeken bir şey de bu sezon hayatımıza hayvanların sık sık girecek olmsı. Benim gibi bir hayvan delisine hava hoş. Kaç yaşına geldin bu da giyilir mi sorularına maruz kalmaktan kurtulurum :) Size birkaç örnek: Miu Miu'nun kedisi Giles'in Dinazoru Topshop'un Hamster'ı

4 Aralık 2009 Cuma

Hediye Zamanı: Missİst'den Snood ve Eldiven

Bu haftanın hediye zamanı da geldi de çattı :) Sorumuz geliyor: Missİst’in sitesinde satılan 15 TL altı kaç adet ürün var? 15 TL'lik ürünler dahil değil. Doğru cevabı yorumlara ilk doğru yazan hediyeyi kapıyor. Ama bu hafta herkes kazanıyor. 4 Aralık Cuma 23:59'a kadar dogru cevabı yorumlara yazıp, Missİst'e kullanıcı kaydını yapıp, bana e-mail adresini mail atan herkes %10 indirim kazanıyor! Bol Şans :)

İşte Louboutin Barbie

Daha önce müjdesini vermiştik. Şimdi kendisi karşınızda :)

Düğünlerde Takılacak Lip Gloss

Sonunda bunu da yaptılar! Altını lip glosslara bulaştırmayı başardılar. Seneler önce yılbaşı öncesinde haberlerde bir otelin özel yılbaşı menüsünü seyrettiğimi hatırlıyorum. Istakoz çorbasının üzerine ince bir plaka altın yerleştiriyorlardı. Herkes bayıla bayıla yiyordu! :) Daha sonra kozmetikte bir altın furyası başladı. Tüm anti-aging kremlere eklendi. Şimdi de lipglosslar çıktı başımıza. İçerisinde altın parçaları var. Fiyatı 35$. Ne dersiniz çeyrek altına rakip olur mu?

3 Aralık 2009 Perşembe

Warrior Princesses

Ortaçağ savaşçıları ilkbahar-yaz 2010 sezonunda geri dönüyorlar, yalnız bir farkla! Yoksa eksikle mi demeliyiz? Etek boyları biraz fazla kısa sanki... Ama omuzların ve bellerin harika göründüğü kesin. Hem kim Zeyna gibi görünmek istemez ki :) Görüntüler Balmain defilesinden. Bu savaşçı temasına metalik renklerin yakıştığını da söylesek yanılmış olmayız herhalde.

iPhone Sticker'larına Alternatif

Sık sık konumuz telefonları ve bilgisayarları nasıl renklendireceğimize geliyor. Kendimizi, kedimizi, köpeğimizi hallettik. Sıra teknolojik eşyalarımıza geldi. Juicy Couture bu konuya da el atmış. Hayır Juicy Couture'de çalışmıyorum ama fazla kızsalım sanırım. Ne yapsalar beğeniyorum :) Hala iPhone kullanıyor olsam morunu almıştım ;) Juicy'nin tacını biraz adidas Missy Elliot'ınkine benzetiyorum. Ne dersiniz?

2 Aralık 2009 Çarşamba

Bu Haftanın Hediyesi: Missİst

Bu hafta 1 kişi değil herkes kazanacak :) Geçtiğimiz günlerde Chaalab Kristal Küre için snood'larla ilgili bir haber hazırlamıştı. Missİst'den snoodlarla ilgili gelen maili görünce çok sevindim. Missİst'in koleksiyonu arasında çok şık aksesuar ve takıların yanısıra 14,90 gibi uygun fiyatlara snoodlar da var! Bu hafta bir şanslı Kristal Küre izleyicisi snood eldiven takım kazanacak. Cuma günü Missİst'in soracağı soruyu 4 Aralık cuma akşamı 23:59'a kadar doğru bilen ve Missİst'e üye olan herkes ise %10 indirim kazanacak. Bence süper bir fırsat :) Missİst'e şimdiden bir göz atın bence. Cuma için hazırlık olur :)

Marka arıyoruz...

Dün tarihli bir haberi sizlerle paylaşmak istedik. Belki birçoğunuz denk gelip okumuşsunuzdur ama okumayanların dikkatini çekeceği kesin. Hepimiz modayı, trendleri takip ediyoruz, markalara ve tasarımcılara bayılıyoruz. Araştırmanın konusu da tam bizimle ilgili :) Alışverişte marka ne kadar önemli?..

Dizüstü Yağmur Botları

2-3 sezondur yağmur botlarını çok konuşuyoruz. Geçen kış literatürümüze dizüstü botlar yeniden eklendi. Peki dizüstü yağmur botu nasıl olur? Bunun cevabını Aigle veriyor. Mayıs'ta satışa sunulacak çizmelerden sadece 50 çift üretilmiş. Bir de 50 adet laciverti varmış. Ben beğendim. Önümüzdeki kış sık sık göreceğiz sanırım ;)

1 Aralık 2009 Salı

Zac Posen for Target

Kate Winslet, Gwyneth Paltrow ve Jennifer Lopez gibi ünlüleri giydiren Zac Posen, Target'ın limited edition koleksiyonu Go International'ın yeni tasarımcısı olacakmış! Türkiye'de Zac Posen tasarımlarını Vakko mağazalarından tanıyoruz, bakalım kendisi Go International koleksiyonuna ne yenilikler getirecek...

BFA ve ERDEM ve LONDON 25! by Chaalab

Dünya modasının kalbinin attığı noktaları sorsak herkes sıraları değişik olsa da Paris, Milano, Londra ve New York cevabını verir. Bu moda haftalarını birbirinden ayıran çeşitli özellikler ve tarzlar var. “Attitude”ları bile farklılık gösteriyor. Benim şahsen her sezon en çok merakla beklediğim Londra Moda Haftası oluyor. Çünkü genç yetenekler ve yepyeni formlar görmek istiyorsanız Londra Moda Haftasını yakından izlemeniz gerekiyor. Londra’da başarılı olmak demek tüm dünyada hakimiyet kurmak için ilk ve en önemli adımı atmak demek. İngiliz Moda Endüstrisi de bu misyonunun farkında ve 1989 yılından bu yana “British Fashion Awards” ödül törenini düzenleyerek İngiliz Moda Dünyası’nın başarılı isimlerini ödüllendiriyor. Aralık 2009’da Swarosvski’nin tekrar (2. kez) ana sponsorluğu ile düzenlenecek ödül töreni aynı zamanda “British Fashion Council” 25. yıl kutlamalarının da son ayağı oluyor. “Yılın tasarımcısı”, “Yeni Yetenekler” ve İngiliz Modası’nın yıllardır dünyaya başarı ile temsil ederek bir çeşit “Onur Ödülü” kabul edilebilecek 11 farklı kategorinin yer aldığı BFA, yaklaşık 500 seçkin konuğun katılımı ile “British Court of Justice” Binası’nda yapılacak. Yarışmada bu sene de bizi gururlandıracak bir isim adaylar arasında yer alıyor. ERDEM MORALIOĞLU. Aslında kendini ne derece “buralı” gördüğünü tabii ki bilemiyorum. Amaaa çoğu Türk genci gibi milli duyguları her daim coşmaya müsait olduğum ve de yaklaşık 5 senedir ilk British Vogue’da gördüğümden beri kendisini beğeniyle izlediğim için şahsen gururlanıyorum. 2007 yılında “Yılın Girişimcisi” ödülüne layık görülen ERDEM bu sene “Yılın İngiliz Kolleksiyonu” kategorisinde Christopher Kane, Jonathan Saunders gibi dişli adaylarla beraber değerlendirilecek. Bu sene yarışmanın 25. yıl dönümü olmasından belki de halkı oyunun içine daha çok katmak adına “London 25” diye bir kategori eklenmiş. Bu ödüle layık olacak şahıs halk tarafından internet üzerinden yapılacak oylama ile belirlenecek. “London 25” ödülü için aranan özellik Londra’nın ruhu ve modasını en iyi yansıtan şahsiyet olabilmek. Moda ve Londra dendiğinde az çok konuyla ilgili insanın ilk aklına gelen olabilmek. Adaylar arasında Alexa Chung, Alexander McQueen, Sir Paul Smith, Sienna Miller, Vivienne Westwood, Manolo Blahnik, Twiggy, Kate Moss ve Stealla McCartney gibi 20 kadar isim var. Bana göre ödül hiç bekletilmeden Vivienne Westwood’a verilsin, mesele kapansın. Zira tüm dünya üzerinde bunu daha çok hak edecek bir aday göremiyorum. Erdem’in neler yapacağını merakla beklerken ve yazıma yavaş yavaş son verirken size ufak bir soru sormak istiyorum. Sizce “London 25” “İstanbul 25” olsaydı ve bizim moda dünyamızı en çok simgeleyen şahıs ödüllendirilecek olsaydı, sizin aday listenizde kimler olurdu? Bu yarışmanın sonuçlarını öğrenmek için Kristal Küre’den chaalab’ı izlemeye devam edin!

30 Kasım 2009 Pazartesi

Abercrombie'den yılbaşı teması

Casual giyimin tartışmasız markalarından Abercrombie yılbaşı için bir koleksiyon hazırlamış. Kırmızı rengin ağır bastığı koleksiyonda sezonun trendleri de göz ardı edilmemiş. Gömlekler oduncu, montlar son derece kürklü ve hırkalar uzun...

Oh My Gold!

Sephora'nın yılbaşına özel tasarladığı yeni kolesiyonun adı Oh My Gold! Tahmin ettiğiniz gibi ürünlerin ortak özelliği yılbaşına yakışır altın, parıl parıl tonlarda olması. Makyaç çantaları, fırçalar, duş jelleri...Hepsi güzel ama benim favorim aşağıdaki masaj aleti: Sephora'nın bu deli dolu ıvır zıvırlarına bayılıyorum :)

29 Kasım 2009 Pazar

Erkeklere ideal hediyeler

Erkeklere hediye almak her zaman zor olmuştur. Hele ki yılbaşı yaklaşıp da hediye telaşı sardı mı karar vermek iyice zorlaşır. Çünkü etraf binlerce seçenekle dolarken kafamız da binlerce soru işaretiyle dolar. Üstelik kendi zevkimize göre birşey alsak beğenmezler, beğenmediklerini de söyleyemezler. Öylesine narin bir seçimdir bu, olmalıdır en azından :) Neyse ki Donna Pilati (organizatör ve moda yazarı) bizim yerimize ideal hediyeleri seçmiş. Iskalamak istemeyenler için listeden birkaç tavsiye geliyor; 1) Mavi gömlek: Her erkeğin dolabının olmazsa olmazı. Günlük de kullanılabilir, takımların içine de giyilebilir. Nerdeyse her ten rengiyle uyumludur. 2) Lounge pants: Her ne kadar özensiz gibi gözükse de erkeklerin evin içinde giymekten çok mutlu oldukları bu pijama-eşofman tarzı pantolonlar hem çok rahat hem de "yataktan çıkmış"dan ziyade "bir pazar günü evde keyif yapıyor" havası veriyor :) 3) Traş seti: Bir erkeğin ömür boyu ihtiyaç duyacağı şeylerden biri de traş setidir. Kaliteli bir traş seti ise gerçekten kullanışlı bir hediye almak isteyenler için çok iyi bir alternatif oluşturuyor.

Dior Cristal Boréale

195o'lerde Christian Dior Swarovski'den ışığın farklı renklerini yansıtan bir kristal yaratmasını istemiş. Bu kristal Versailles Sarayı'nda kullanılacakmış. Böylece Aurore Boréale kristali doğmuş. Her noelde muhteşem limited edition ürünler çıkartan Christian Dior ilk kez Swarovski ile bir işbirliğine imza atıyor ve meşhur Aurore Boréale kristalini Dior hayranlarına sunuyor. Bi Versailles'da bi bende var diye hava yapmak isteyenler bu eşsiz lip glossu boyunlarında taşıyabilirler. 52 adet kristal kullanışmış. 4 tanesi de Aurore Boréale kristali. Lip gloss'un tonu ise Pink Crystal.

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails