6 Şubat 2010 Cumartesi

Beckman College of Design

Stockholm Moda Haftası kapsamında Beckman College of Design bir defile düzenledi. Genç beyinlerin yarattıkları bu muhteşem şovun fotoğraflarına bakarken ağzım açık kaldı. Yaratıcılığın ve hayal dünyasının podyumda vücut bulduğu bu defileyi ayakta alkışlamak istedim. Türkiye'de de çok başarılı işlere imza atan tasarımcılarımız ve modacılarımız var, gençlerin elinden tutup destek olsalar ya! Türkiye'de de bu denli sıradışı defileler görsek ya! Harika olmaz mı :)

Neyse Halim Çıksın Çikolatam

Fortune Cookie olayını sevmeyen var mı? Takur tukur tatsız hamurumsu şeyi sırf içinden çıkanı merak ettiğimiz için yemiyor muyuz? İste size çok daha iyisi: Alman Valina markasının ürettiği fortune çikolatalar sıcak sütün içine batırılıyor. Eriyor eriyor, sütün tadından içilmiyor veeeee tamamı eridikten sonra çubukta falınız çıkıyor :) Bunu reddedebilecek 1 kadın tanımıyorum! Şekerci, pastacı, kurabiyecilere duyrulur!

5 Şubat 2010 Cuma

Hediye Zamanı: Mor Takı

Yine beklediğiniz an geldi de çattı. Öncelikle genel kurallar sayfanın sağ alt köşesinde. Sorumuz geliyor: Mortakı.Com sitesinde kaç tane Bihter'in taktığı ürün vardır? Cevabı Mor Takı'dan aldım ve onların verdiği cevap geçerlidir ;) Madem 14 Şubat için düşündük bu hediyeyi, o zaman baştan 14. doğru bilen inci kolyeyi, sondan 14. doğru bilen de erkek bilekliğini kazansın! :) En son katılım bugün 23:59, Bol Şans

Formspring Furyası

Kristal Küre de eksik kalmadı, Formspring'deki yerini aldı ;) Aklınıza takılanları, merak ettiklerini sağdaki soru bölümünden veya burdan sorabilirsiniz ;)

Moda Haftaları ile ilgili eğlenceli bi bilgi!

IFW hızla devam ederken, New York Fashion Week gibi organizasyonlarda ünlülerin defilelerin ön sırasında oturmak için ne kadar para istediklerini Fashionista'dan öğrendik :) A-List Rihanna ($100,000) Beyonce ($80,000-$100,000) Mary Kate and Ashley Olsen ($80,000 kişi başı) Julianne Moore ($60,000) Maggie Gyllanhal ($60,000) Chloe Sevigny ($60,000) Jennifer Lopez (2005: $80,000; 2010: $30,000) B-List Blake Lively ($50,000) Leighton Meester ($40,000) Hillary Duff ($40,000) Diğer Gossip Girl oyuncuları ($25,000 kişibaşı) Jared Leto ($25,000) Cliven Owen ($10,000) C-List Kim Kardashian ($35,000-$50,000) Amanda Bynes ($25,000-$30,000) Bu arada Marc Jacobs kendi defilelerinde ön sıralarda ünlülerin oturmasını yasakladı. Fashion week demişken dün Gamze Saraçoğlunu seyretmeye gittim. 5 dakika geç kaldım. O kadar kalabalıktı ki ayakta durabileceğim yerden mankenlerin kafası bile görünmüyordu. Umarım önümüzdeki yıllarda bir çözüm bulurlar da tüm davetliler defilelerin keyfini çıkarabilir.

Yeni Sezon'un Soul Mate'leri

Net-a-porter yeni sezon ayakkabılarını "soul mate" olarak adlandırmış. Benim de çok hoşuma gitti bu tabir. Bu sezon hangi akımlar devam ediyor, sizin için biraz bakındım. Yaz sezonu olunca iddalı renkler, canlı tonlar olmazsa olmaz. İçimi açtı bu renkler. Rock Chic akımı ve siyahlar, taşlar, zımbalar, metaller de tam gaz devam :) Geçen sezon özellikle yurtdışında başlayan pudra rengi tonları iddasını koruyor. Çok beğeniyorum bu tonu ama sanırım favorim en baştaki Valentino. Sizinki hangisi???

4 Şubat 2010 Perşembe

Beyler Ugg Giymeye Ne Dersiniz?

Geçtiğimiz aylarda yurt dışına çıkan Kristal Küre birkaç erkeğin ayağında Ugg görüp şaşırmıştı. Tabi bu şaşkınlığın geçmesi uzun sürmedi, moda diyip gülümsedim :) Dün Hollanda'dan dönen çok yakın bir arkadaşım Avrupa'da artık nerdeyse her sokakta bir Ugg'lı erkek görebileceğimizi söyledi! Moda Avrupa'dan çıkıp Amerika'ya uğruyor, birkaç yıl sonra da Türkiye'ye. Peki beyler sorumuz size, giyer misiniz? :)

Çıkarın Eski Bel Çantalarınızı

Birkaç ay önce bi arkadaşımla konuşurken keşke yine bel çantaları moda olsa, ne kadar rahat olurdu demiştim. Beni birileri duydu galiba :) Arka arkaya tüm markalar tekrar gündeme getirmeye başladı bu ufaklıkları. Büyük konuşmayalım, takmam etmem gibi. Takabilirim belki ;) Şimdi ne dilesem acaba? Belki o da gerçek olur :))

3 Şubat 2010 Çarşamba

Be Stupid.

Diesel'in yeni mottosu "Be Stupid!" Dünyada yeterince zeki insanın olduğunu ve onların zekice işler yaptığını ama yaratıcı sonuçların aptalca fikirlerden çıktığını savunuyorlar :) Bir moda ve tekstil devinin bize gelip "aptal olun" demesi oldukça şaşırtıcı ve keyifli! Videosunu kesinlikle izleyin, hatta buradan ulaşabilirsiniz.

Haftanın Hediyesi: Mor Takı

Mor Takı'yı uzun zamandır keyifle takip ediyorum. Salıncakta İki Kişi ve Nil'in blogundaki ürünlerine bayılmıştım. Daha sonra Mia Posta'da da yer alınca www.mortaki.com'u sık sık ziyaret etmeye başladım. Ve bu hafta hediyemiz Mor Takı'dan. Hem de bu hafta yine 2 kişi sevinecek. En güzel yanı hem erkek hem kadın izleyicilerimiz kendileri için veya 14 Şubat'ta sevgililerine hediye etmek için bir şey bulabilecekler ;) Erkekler deri ve çelikten yapılmış bu şık bilekliği (79TL) kazanabilirler. Kadın izleyicilerimizden birini de her kadının mutlaka sahip olması gereken klasik inci kolye (99TL değerinde)bekliyorrrr... Şubat denince aklımıza ilk gelen 14 Şubat demiştik. Bu sene ilk sevgililer günü hediyeniz Kristal Küre'den ve Mor Takı'dan. Bence şimdiden biraz www.mortaki.com'da dolaşın, bakın, araştırın ;)

2 Şubat 2010 Salı

Orlando Bloom&Agyness Deyn for Me&City

Orlando Bloom ve Agyness Deyn bir Çin markası olan Me&City için poz vermişler. Açıkçası Orlando Bloom'un yanında Miranda Kerr'i görmeyi beklerdim ama Agyness bu markaya daha çok yakışmış sanki. Me&City'ye bir göz atın derim. Güzel bir koleksiyon hazırlamışlar ama henüz Çin dışında bir mağazaları yok anladığım kadarıyla. Gerçi Çin kökenli bir markanın tüm dünyaya yayılması uzun sürmez diye tahmin ediyorum :)

Safari Tonları

Bu yaz turuncunun ön plana çıkacağından bahsetmiştim. Bu sezon turuncu gibi iddalı bir renk daha pastel, safari tonlarıyla kombinlenecek. Her kadının gardrobunun olmazsa olmaz klasik renk temalarından biri de bu sanırım. Size yeni sezondan birkaç nefes kesici örnek ;)

1 Şubat 2010 Pazartesi

Dolce&Gabbana Military for VMan

Bayan moda dergilerinde sık sık renkli ve yaratıcı çekimler görürüz ama erkek dergilerinde buna pek alışkın değiliz. Bu fotoğraf Dolce&Gabbana'nın "Military" koleksiyonuyla VMan için yapılan çekimlere ait. Renklerin, desenlerin birbirine karıştığı, asil ve eklektik bir tarzın yaratıldığı bu çekimler bence değme bayan dergisi çekimlerine taş çıkarır, siz ne dersiniz?

Kyo My Friend 14 Şubat Fırsatı

Kyo My Friend hediyelerini kazanamayanlar üzülmesinnnn :) Şubat deyince hepimizin aklına 14 Şubat geliyor. Bunu bilen Kyo My Friend de güzel bir jest düşünmüş. Single kızlar bu 14 Şubat'ta kendinizi şımartmaya ne dersiniz? :) Erkek izleyicilerimiz de sevgililerine/eşlerine güzel "kırmızı" alternatifler bulabilirler ;)

31 Ocak 2010 Pazar

Büstiyerler dışarı

Birkaç hafta önce Elle dergisine kapak pozu veren Natalie Portman'ı ve büstiyerleri kıyafet gibi kullanma trendinin öne çıkabileceğini yazmıştık; Natalie Portman for Elle UK Bu fotoğraf bu sabah Paris'te bir sokakta çekilmiş. Türkiye'de de bunu görebilir miyiz, ne dersiniz? Sizce bu kadar cesur bayanlar Nişantaşı sokaklarını da sallar mı? :)

H&M Organik Ne Kadar Organik?

Organik ürünlerin ne kadar evaçta olduğundan uzun süre önce bahsetmiştim. Geçtiğimiz günlerde birçok blog H&M'in organik koleksiyonuna yer verdi. Amerika'daki zihnisinir blogger arkadaşlarımız aslında H&M'in organik koleksiyonunun %100 organik olmadığını idda etmiş. H&M de kabul etmek zorunda kalmış! Normalde organik koleksiyonların fiyatları daha yüksek oluyor. Benim merak ettiğim nokta sizin için bir ürünün organik malzemelerden yapılması ne kadar önem taşıyor? Hadi tartışalım :)

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails