5 Eylül 2009 Cumartesi

Bilekler Renkleniyor

Bu sezonun vazgeçilmezlerinden biri de şüphesiz kalın, gösterişli bilezikler. Geçtiğimiz sezonlarda hakim olan iri küpe ve kolye modası yerini ihtişamlı bileziklere bırakıyor. Tahta, metal, taş, boncuk, kumaş gibi farklı malzemelerin kullanıldığı aksesuarlar sade kıyafetleri tamamlamak için birebir. H&M, Mango'dan Marc Jacobs'a kadar her keseye uygun bilezikler var. Başlarda şıngır mıngır garip geliyor ama alıştıktan sonra bileziksiz kendinizi eksik hissedeceksiniz :) Kenneth Jay LaneSid Vintage Marc by Marc Jacobs Juicy Couture H&M

3 Eylül 2009 Perşembe

İyi ki Doğdun Fashionair!

Shopstyle, net-a-porter, out-net, shopbop derken bugün yepyeni bir site açılıyor.
Fashionair standart alışveriş sitelerinde çok farklı olacakmış.
Moda dünyasından haberler, online seyredebileceğiniz moda programları, röportajlar, online alışverişi ve moda ile ilgili sen son trendlere tek bir siteden ulaşabilirsiniz.
Bir de kendi resimlerinizi ve stilinizi upload edebileceğiniz bir bölümü olacakmış.
Önümüzdeki günlerde sık sık ziyaret edeceğimizden eminiz :)

Bonny Food

Öncelikle, ilk başta kulağa öyle gelse de Bonny Food kedi maması değil :) Bu aralar sanırım çikolata, kek ve çiçeklere taktım ve de onları birleştiren bir yer keşfettim! Bonny Food keklerden, çikolatalardan, kurabiyelerden oluşan çiçekler ve çok daha fazlasını sunuyor. Doğum günü, sevgililer günü, yeni bebek, yılbaşı gibi bir çok farklı okazyon için her fiyat bandında ürünleri var. Her yere göndermeleri ve taksit yapmaları da cabası! Bir akşam yemeğine veya kutlamaya giderken çiçekten çok daha eğlenceli bir alternatif. Ne dersiniz? Sayfada çok dolaşmayın ani çikolata krizlerine sebep olabiliyor, benden söylemesi :) www.bonnyfood.com

2 Eylül 2009 Çarşamba

Erkeklere Uyarı!

Okurlarımızdan talep geldi, bugün de erkek modasından bahsedelim dedik. Ama modanın bir de çirkin yüzü var. Yani insanı çirkin gösteren yüzü :) Bugün erkek modasındaki en kötü trendlere değineceğiz.
İlk sırada transparan bluzlar geliyor. Rock yıldızlarının ve ikonların çok sevdiği bu feminen bluzlar erkek modasında gelmiş geçmiş en kötü trendlerden biri.
İkinci bir rezalet ise kafayı çizdirmek :) Bir dönem futbolcular arasında popüler olan ordan da çocuklara ve genç erkeklere sıçrayan bu modeller hem komik hem de gereksiz olarak değerlendiriliyor!

Bu seferki hepimizin aşina olduğu bir görüntü, erkeklerin slip mayo giymesi! Her ne kadar güzel fizikli erkeklerde hoş durduğu söylense de bir çok modacı ve stilist slip mayoların sadece bayanlar tarafından giyilmesini onaylıyor :)

Malesef Türk erkeklerinde kellik yaygın olduğundan bu sahneyi görmeye de alışığız. Evet bir diğer korkunç trend de keli kapatmak için yandan uzatılmış saçların diğer tarafa doğru taranması!

Son olarak da sandaletin içine giyilen çoraplar geliyor. Hele ki şu soket beyaz çoraplar! Ay bu da ne demeyin, yazlık beldelerde bu görüntüye sıkça rastlarız :) Üstelik bunu yapanlar çok rahat olduğunu bu yüzden yaptıklarını söylerler. Üzgünüz baylar ama bu geçerli bir mazeret değilmiş, biz modacıların yalancısıyız :)

1 Eylül 2009 Salı

Çikolata Fabrikası

Gecenin bi yarısı bastıran ani çikolata krizleriyle baş etmenin süper bir yolu var. Ne mi? Kendi çikolatanı kendin yapmak! Biraz tehlikeli bir durum ama Çikolata Fabrikası sayesinde evde çikolata yapabiliriz. Haftaiçi akşamları veya haftasonu katılabileceğiniz 4 saatlik workshoplarda değişik çeşitler yapmayı öğreniyorsunuz, bir yandan da tabii ki yaptıklarınızı yiyorsunuz. En güzel yanı da tüm malzemeleri size veriyorlar ve workshop sırasında yaptıklarınızı eve götürebiliyorsunuz. 1 workshop'un ücreti 90 TL. Workshopların içeriklerini ve zamanlarını websitesinden takip edebilirsiniz. www.cikolatafabrikasi.com.tr Charlie'nin Çikolata Fabrikası artık gerçek oluyor! :)

Kızıl büyü

Kadınlar saç rengi değiştirmeye bayılır. Sonbahar yüzünü göstermeye başladıysa saç renkleri de değişmeye başlayacaktır.
Bu sene 2000li yılların başında moda olan kızıllara geri dönüş yapılıyor. Turuncudan alev kırmızısına kadar bütün kızıllar bu 2009 sonbahar-kış'ın trendi.
Sex&the City dizisinden tanıdığımız Cynthia Nixon, Desperate Housewives dizisinden tanıdığımız Marcia Cross ve Hollywood yıldızı Julia Roberts'ın saç renkleri bu sene çooook taklit edilecek :)

31 Ağustos 2009 Pazartesi

Forever21

H&M'e bayılıyoruz, yurtdışında gittiğimiz şehirdeki tüm H&M'leri zengin etmeden dönmüyoruz. H&M'den çok daha ucuz, amerikalı bir alternatifi var şimdi.
Bundan 1 sene önce Amerika'dayken keşfettim. Aldığım en pahalı şey 30$dı.
Gece kıyafetleri, ayakkabılar, ceketler, kazaklar, çantalar...Her şey 20$ civarında.
Forever21'da kendinizi kaybetmek için kalkıp Amerika'ya gitmenize gerek yok elbette. Online sipariş ettiğinizde kapınıza kadar getiriyor. Bir de rengarenk market bag hediye ediyor :)
Haydi kızlar pamuk eller cebe, parmaklar klavyeye :)
PS: 100$'ı çok geçmemeye çalışın, gümrüğe takılabilir

Pretty Woman Geri Dönüyor

Pretty Woman'ın unutulmaz sahnelerinde rugan dizüstü çizmeleriyle dolaşan Julia Roberts hepimizin hafızasına kazınmış durumda. Yaklaşık 20 yıl sonra dizüstü çizmeler geri dönüyor! Sonbahar/kış sezonunda sokaklarda sık sık göreceğiz. Topuklular daha iddalı ama benim tercihim düzlerden yana. Özellikle See by Chloe olan favorim ;) Gri oluşuna ve üzerindeki ufak zımba detayına bayıldım. Katlanıp diz altı olarak da giyilebiliyor. Hadi bu kış hepimiz çizmeli kedi olalım :)

Çikolatalar Çiçek Açıyor

Söz verdiği gibi Kristal Küre size önümüzdeki günlerde nelere yiyeceğinizden de bahsediyor. Şahsen benim hayatta en son vazgeçeceğim tat çikolata :) Çoğunuzun benimle hem fikir olduğuna eminim. Son yıllarda trend yüksek kakao oranlı siyah çikolataydı. Çikolatadaki en son trend ise çiçekli çikolata. Evet yanlış okumadınız çilekli değil çiçekli çikolata :) %75 kakao, %25 değişik ama doğal çiçek özlerinden yapılan çikolatalar hem çok tatlı hem daha az kalorili ve de çok sağlıklı oluyormuş. Denemek için sabırsızlanıyorum :)

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails