19 Haziran 2010 Cumartesi

Köpeğiniz size ne kadar benziyor!

Bu sezon Marc Jacobs, Miu Miu gibi markaların başta kedigiller olmak üzere birçok hayvandan esinlenerek hazırladığı kumaşların ve aksesuarların moda olduğunu biliyoruz. Hatta bazı markalar esinlenmeyi bırakın direk olarak hayvanları figür olarak kullandılar. Paris'te de bu moda köpeklerle ön plana çıkıyor. Köpekler demişken, alınan duyumlara göre evcil hayvanlar Paris'te nerdeyse her kafeye, restorana, hatta bara bile girebiliyorlar. Köpek sahipleri küçük dostlarını eve kapatmak zorunda kalmıyor. Böyle olunca da yukarıdaki gibi hoş bir görüntü çıkıyor karşımıza :)

Çitalar Obsession Diyor

Böyle bir cümle kuracağımı hiç düşünmemiştim :) Bilimadamları parfümlerin içgüdüler üzerindeki etkilerini araştırmak istemiş. Çitalar ile yapılan deneylerde farklı parfümler çitaların yaşam alanlarındaki taşlara, bitkilere sıkılmış. Hayvanların koklama ve yalama süreleri ölçülerek parfümlere gösterdikleri ilgi test edilmiş. Ve en çok beğenilen parfüm Calvin Klein Obsession seçilmiş. Bu absürt haberi paylaşmadan edemedim ;) En etkileyici parüfm Obsession diyebilir miyiz? :)

18 Haziran 2010 Cuma

Hediye Zamanı: Biu Factory

Bu güzel kolyeyi kazanma vakti geldiiii!!! Biu'yu takip edenler bilir, bu güzel bonbonlar bugüne kadar bir çok festival/etkinlik gezdi. Hatta geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir etkinlik için Biu'nun ne kadar çalıştığını yakından takip ettik. Biliyorsunuz herbir cam el işi. Haftanın sorusu ise şöyle: Biu'nun katıldığı festival/etkinlik/şenliklerden birini buraya 30. olarak yazan kolyeyi kazanıyor. Her zamanki gibi adsız yorumlar geçersiz ;) Herkese bol şans ;)

17 Haziran 2010 Perşembe

Dünyanın En Eski Ayakkabısı Bulundu

İşte 5.500 sene öncesinin Prada'sı buymuş :) Ermenistan'da yapılan kazılarda bulunan ayakkabı bugüne kadar bulunan en eski ayakkabı! Kahverengi ve deri bağcıklı ayakkabı 37,5 numaraymış ;) Piramitlerden bile eski olan ayakkabı o zamanın ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmış. Zevkler, ihtiyaçlar binlerce yıl içerisinde değişse de zarar görmeden 5.500 yıl yaşaması çok etkileyici :) Ne dersiniz?

16 Haziran 2010 Çarşamba

Haftanın Hediyesi: Biu Factory

Bu haftanın hediyesi yine çok sevdiğim bir yerden. Blogları yakından takip edip Biu Factory'yi duymayan yoktur sanırım :) Offnegiysem Billur'un bonbonları Biu Factory'de doğuyor. Bacası sürekli tüten Biu Factory'de renkler camlarla ve gümüşle buluşuyor ve ortaya rengarenk şeker gibi takılar çıkıyor. Bir de gümüşten kediler, kuşlar, balıklar eklenince takıların hepsi karşı konulmaz oluyor ;) Bu haftanın hediyesi de Biu Factory'den bu güzel kolye. Kedi ve kullanılan diğer malzemeler (resimde görünmeyen kapanma yerindeki kalp dahil) 925 ayar gümüş. Tüm yaz boyunca severek takacağınıza inanıyorum. Bu hafta 1 şanslı Kristal Küre izleyicisi kolyeyi kazanıyor. Detaylar her zamanki gibi cuma günü burda ;)

15 Haziran 2010 Salı

Dünya Kupası 2010

Dünya Kupası heyecanı bütün futbolseverleri coşturdu. Tabi formalar, tshirtler, şapkalar derken tribünler de renklendi. Dün bir bayanın üzerinde Brezilya tshirtü, altında pileli bir etek ve diz üstü spor çoraplarıyla gördüm, çok çok hoşuma gitti! Ne dersiniz, bu yazın sokak modası olur mu formalar ve tshirtler?

Roxy Heart by Henry Holland

2009'dan beri Roxy, Roxy Heart adı altında tasarım koleksiyonlar hazırlıyor. Her sezon farklı genç tasarımcılar yeni farklı koleksiyonlar geliştiriyor. Bu sezon son zamanlarda ismi sık sık duyulan Henry Holland seçilmiş. Tasarımlarını genelde beğendiğim Holland muhteşem bir iş çıkartmış ortaya. Tek kelimeyle bayıldım. Umarım bu sonbahar Türkiye'de görürüz ;)

14 Haziran 2010 Pazartesi

Limango'dan 50TL Hediye Çeki Hala Sahibini Bekliyor

50. yorum için son bir-iki. Hadi geç kalmayınnn ;) http://kristal-kure.blogspot.com/2010/06/hediye-zaman-limango-50tl-hediye-ceki.html

Mulberry&Target

Amerika'nın ucuzluk zinciri Target uzun zamandır çok konuşulan işbirlikleri ile gündemde. En son bombası ise Mulberry! Hatırlarsanız Mulberry özellikle çantalarıyla son zamanların en gözde markalarından biri. Alexa Chung'dan esinlenerek tasarladıkları Alexa Bag bu koleksiyonda olacak mı en büyük merak konusu. Önümüzdeki sonbahar Amerika'ya yolu düşen veya yolu düşen yakını olan kaçırmasın derim ;)

13 Haziran 2010 Pazar

Terlik Giymeli Ama Nasıl?

Havalar iyice ısındı, ayaklar şişmeye ayakkabılar sıkmaya başladı. Artık terlik giyme zamanıdır. Ama! Siz siz olun, rengarenk plastik flip-floplarınızı plaja saklayın. Şehirde giymek için kendinize bir çift deri parmak arası edinmeyi ihmal etmeyin. Ben terlik giymekten hoşlanmıyorum diyenler için bu sene o kadar çok seçenek var ki! Mesela şu bilekli sandaletlere bayıldım. Gece dışarı çıkarken bile giyilebilir bence. Ayaklar açılırken oje kısmını da unutmayalım! Ellerde mavi, yeşil gibi aykırı renkleri görmeye alıştık ama acaba bu yaz ayaklarda da görecek miyiz? :)

Natalie Portman Dior'un Yeni Yüzü

Christian Dior parfümlerinin yüzlerine arasına Charlize Theron, Sharon Stone ve Jude Law'dan sonra Natalie Portman da ekleniyormuş. Hangi parfümün yüzü olacağı henüz açıklanmadı. Tahminler Miss Dior Cherie yönünde. Benim de çok severek kullandığım bir parfümdü. Görselleri de genelde çok genç ve romantik oluyor. Bir başka söylenti de Noel döneminde markanın yeni bir parfüm çıkartacağı ve Portman'ın yeni parfümün yüzü olacağı! Beklemedeyiz :)

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails