21 Kasım 2009 Cumartesi

Constance Jablonski for Vogue Russia

Hayvanseverlerin dünya çapında yaptıkları kürk karşıtı eylemlere rağmen ünlü tasarımcılar kış sezonunda kürk kullanmaktan vazgeçemiyor. Vogue'un Rusya versiyonunda bu ay Constance Jablonski kış sezonu için styling'i Samuel Drira tarafından yapılan bir konseptle poz vermiş. Chanel bile dağa çıktı, bu kış sezonun şıklığına ve ihtişamına lafımız yok ama keşke kürkler de yapay olsaydı!

Kozmetikte Pratik Çözümler

Hayat kurtaran 2 süper ürün keşfettim. İlki Sephora'nın aynalı ve ışıklı cımbızı. Birkaç sene önce yurtdışından almıştım ama artık Türkiye'de de var. Tüm Sephora'larda satılıyor. Fiyatı 39.50 TL. Yüksek fiyatına bakmayın. Kullanımı o kadar rahat ki. Diğeri ise Guerlain'in yeni ruju. İlk başta tasarımı aklımı çeldi ama aynası sayesinde her yerde rujunuzu tazeleyebiliyorsunuz. Ben kırmızısını kullanıyorum. Birçok farklı rengi mevcut. İkisini de şiddetle tavsiye ederimmm.

20 Kasım 2009 Cuma

Pixie Lott for Moschino

Mama Do single'ı ile müzik listelerinin üst sıralarına yerleşen ünlü İngiliz şarkıcı Pixie Lott, Moschino mağazalarında satılmak üzere sınırlı sayıda özel bir t-shirt hazırlıyor. Tshirtlerin satışından elde edilen gelir Pixie Lott'ın desteklediği hayır kurumlarına bağışlanacakmış. Bu hayır kurumlarından biri Perthes Association (Perthes hastalığından muzdarip aile ve çocuklara yardım için kurulmuş bir vakıf) diğeri de Italia Conti Trust (maddi sıkıntılar yaşayan insanlara temel ihtiyaçları için destek veren bir vakıf) imiş. Tshirt kargo dahil 85 pound'a online satışa sunulacakmış.

Hediye Zamanı: Reebok'tan

Yine hediye zamanı geldi de çattı :) Scarlett'ın Reebok için tasarladığı, S beden bu elbiseyi kazanmak için yapmanız gereken tek şey aşağıdaki soruyu ilk ve doğru cevaplamak! Reebok'ın sadece kadınlar için tasarladığı, kalçaları ve bacakları daha fazla çalıştıran ayakkabı modelinin adı nedir? Bol Şans :)

Gamze Saraçoğlu Cotton Bar Koleksiyonu

Bizzat ben kendim de dahil olmak üzere Türk tasarımcıları yabacı modacılar kadar yakından takip etmiyoruz ve birazcık ihmal ediyoruz diye düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Boyner'e gittim ve Gamze Saraçoğlu'nun Cotton Bar için tasarladığı koleksiyona hayran kaldım. 15 dakika içerisinde 6 parça almamdan dolayı da onur ödülüne layık görüldüm :) Koleksiyondaki ürünlerin fiyatları 90-170 TL arasında değişiyor. Ve koleksiyonun herbir parçası birbirinden güzel. Her sezon giyebileceğiniz, modası asla geçmeyecek siyah elbiselere mutlaka gidip bakın. Kullanılan kumaşlar, dikişler de çok başarılı. Haftasonu mutlaka en yakın Boyner'e uğrayın ;)

19 Kasım 2009 Perşembe

Blake Lively for Posh

The Daily Mail'in haberine göre Victoria Beckham'ın yeni ilham perisi Gossip Girl dizisinin yıldızı Blake Lively imiş! Dedikodunun kaynağı ise Posh/Simon Fuller Modelling Agency... Posh Spice Gossip Girl dizisine olan hayranlığını dile getirmiş ve yeni koleksiyonu için Blake Lively'den modellik yapmasını istemiş. Blake Lively koleksiyonun tanıtımıyla ilgili her şova, partiye, defileye ve hatta Posh'un şubat ayı boyunca gittiği her yere onunla beraber gidecekmiş! Merakla bekliyoruz :)

Fiyonk OUT, Yılbaşı Süsü İn!

Fazla söze gerek yok. Kate Spade'in saç aksesuarına bayıldım. Çok severek takip ettiğim bir marka. DIY'cılar hemen yapın kendinize birer tane. 45$'ınız cebinizde kalır ;)

Laptop Sleeve

Gitgide küçülen, pembeleşen laptoplardan bahsetmiştik. Artık herbiri birer tarzınızı yansıtabileceğiniz moda ürünü haline gelen laptoplarımız gitgide hassaslaşıyor. Ufak laptopları çantaya atıp çıkmak çok eğlenceli ama hassas yavrucakları darbelerden, çiziklerden ve tozdan korumamız lazım. Laptop sleeveler işte burda imdadımıza yetişiyor. Built NY bu konuda en çok beğendiğim markalardan biri. İnternette muhtelif sitelerden sipariş edebiliyorsunuz.

18 Kasım 2009 Çarşamba

Tabio rules!

Bu haberimiz hem baylara hem bayanlara :) İngiliz kökenli Tabio'nun çorapları ve taytları modayı yakından takip edenlerin dolaplarına ilaç gibi gelir. Geçen sene online sipariş verip 4-5 parça alan bir arkadaşım vardı. Ben de fiyatları pek makul olmadığı için böyle bir alışveriş yaptığına şaşırmıştım. Dün üzerinde görünce bir kez daha şaşırdım çünkü 1 senedir tepe tepe kullandığı çorabının ne rengi solmuştu ne de ufacık bir kaçığı vardı. Evet ürünler çok ucuz değil hatta shipping biraz pahalı ama bu çoraplara değer! http://tabio.com/uk/

Bu Haftanın Hediyesi: Scarlett Hearts Reebok Elbise

Bu cuma izleyicilerimizden birini yine süper bir hediye bekliyor. Hatırlarsanız Scarlett Johansson Reebok için bol kalpli çok şeker bir koleksiyon tasarlamıştı. Bu koleksiyona ait çok özel parçalardan biri bu hafta sizin olabilir! Limited edition elbisenin bedeni S. Yapmanız gereken cuma günü yayınlanan soruyu ilk cevaplayan olmak :)

Le Rouge D'Armani

Ocak 2010'da 7 yıllık bir araştırma sürecinin sonunda Armani'nin yeni ruju piyasaya çıkıyor. Özelliği 8 saat boyunca renginden, formundan hiçbir şey kaybetmemesi. Tasarımda da pratiklik ve sadelik ön planda tutulmuş. Beğendik!

17 Kasım 2009 Salı

Beat it LiLo by Chaalab

Yaz aylarında bir süredir konuşulan bir dedikodunun doğruluğu Moda Evi Emanuel Ungaro tarafından onaylandı. Moda evi 2010 Yazı itibarı ile “artistik danışman” olarak Lindsay Lohan’la çalışmaya başladı. Yenidünyanın en önemli moda gurularından biri olan ve Parsons’ın baş taçı kabul edilen Tim Gunn tarafından önerilen Lindsay Lohan’ın neler yapacağı merakla beklenmeye başlandı. Tüm modaseverlerin kafasında oluşan soru işaretleri Ekim Ayı’nda gerçekleşen Paris Moda Haftası kapsamında cevabını buldu. Moda dünyası dışında Hollywood tarafından da yoğun ilgi ile takip edilen show’un sonucu neredeyse tüm kişilerce FELAKET olarak yorumlandı. Özellikle “tasarım” kıyafetleri taşıyan mankenlerin göğüs uçlarını kapatan payetli kalp çıkartmaları LiLo’nun yerinin Avrupa’nın saygın bir moda haftası değil de Mean Girls seti olduğunu gösterdi. Peki bu skandalın altında ezilen koleksiyonun asıl tasarımcısı Estrella Archs’a ne demeli? O kadar okul bitir çalış, uğraş rüyalarının markalarından birine baş tasarımcı ol, sonra 53 yaşında görünen bir 23’lük skandallar kraliçesinin “kölesi” haline gel. YAZIK! Bu felaketi takip eden günler ve haftalarda Ungaro’nun içi de dışı da cadı kazanı misali kaynamaya devam ediyor. Dört bir yandan Lindsay Lohan tekmeyi yedi, yok daha yemedi gibi birçok haberler akıyor. Edindiğim son bilgilere göre modasever arkadaşlarım, daha Ungaro Lindsay’i aforoz etmiş değil ama plak şirketi artık onun bir hit şarkı çıkartması yönündeki umutlarını kesmiş ve Adios! demiş kendisine. Ungaro sessizliğini koruyor… Neiman Marcus ve Net-a-porter gibi dünyanın en güçlü markaları Ungaro’nun 2010 yaz koleksiyonunu almaktan vazgeçiyor ve Ungaro hala susuyor…(fırtına öncesi sessizlik?) Ve fakat işte asıl size bomba haber! Bu kadar başarısızlığın üzerine zannedersiniz ki bir daha kimse Lindsay Lohan’ın yüzüne bile bakmaz. Amaaaa demek ki asla asla dememek lazım! Efendim Access Hollywood’un en taze haberine göre önceki dönemde Nicole Richie ile takı koleksiyonu hazırlayan tasarımcı Pascal Mouawad LiLo ile BEBE Markası için bir takı koleksiyonu tasarlamak üzere anlaşmış. Avrupa’da yuhalanan şarkıcı/oyuncu/ her türlü saçma lansman “event”inin aranan yüzü/ tasarımcı Lindsay Lohan’ı ana vatanı bağrına basacak mı izleyip, göreceğiz… Daha fazla moda “trashtalk” u için chaalab’ı izlemeye devam edin!

Cuma Hediyeleri

Size bi sorum var. Biliyorsunuz cumaları verdiğim hediyeleri ben markalardan alıyorum. Yorumlara hediye kazanmak istediginiz markaları yazarsanız onlarla irtibata geçmeye çalışacağım. Ne kadar cok yorum olursa istediginiz markalarla karşılaşma ihtimaliniz o kadar artar :)

Sezonun Hırkaları

Havalar soğudukça algıda seçiciliğim kalın kalın, yünlü kıyafetlere kayıyor. Bazı izleyicilerimizden hırkalarla ilgili sorular ve yorumlar alıyorduk. Shopbop sezonun öne çıkan hırka modellerini derlemiş. Sağ, üst köşedekinin farklı renklerini aldım. Jeanlerle vee pantalonlarla çok rahat kombinleniyor. Tavsiye ederim :)

16 Kasım 2009 Pazartesi

Military Jacket

Erkek izleyicilerimizden talep geldi, bir post daha onlara :) Fotoğraf Stockholm'de çekilmiş ve eleştirmenlerden tam not almış. Beyler hala almadıysanız artık bir "military jacket" edinmeniz şart. Deri eldiven ve lacivert atkı güzel detaylar ama şu mükemmel gözlükler! Yok yok bu böyle gitmez, biz lensleri atıp kadın-erkek gözlüklenicez galiba :)

Chanel Dağa Çıktı

Dağda, karda, buzda, soğukta kokoşluğumdan vazgeçmem diyenler için Chanel kayak kıyafetleri ve aksesuarları tasarladı. Kayaktan, batona, Aprés Ski'den, kayak kıyafetlerine kadar her şeyi bulabilirsiniz. Renkler genellikle Chanel klasiği olan siyah ve beyaz ağırlıklı. Havalar iyice soğudu. Kayak mevisimi açılmak üzere. İlgilenenlere duyrulur :)

Ütüsüz Gömlek, Tyrwhitt'siz Erkek Kalmasın

Erkek okuyucularımız bu haberi kaçırmasın. İyi gömlek bulmak çok zordur. İngiltere'nin en çok satan gömlek markası burda henüz pek duyulmadı. Charles Tyrwhitt artık internet üzerinden satış yapıyor ve çok uygun fiyatlara Türkiye'ye de gönderim yapıyor. Özellikle ütü gerektirmeyen gömleklerine bayıldık. Kızlar yılbaşı geliyor. Gömleksever eşler ve sevgililer için tavsiye edilir :)

15 Kasım 2009 Pazar

Bourgeois Boheme

Bourgeois Boheme, Van Tran ve Alicia Lai isimli bir çiftin 4 sene önce yarattığı, organik, doğa dostu, geri dönüşümlü malzemelerin kullanıldığı bir marka imiş. Geçenlerde arkadaşımın ayağında gördüğüm güzel ayakkabıyı sorunca öğrendim. Londra'daki butiğinden almış. Marka yavaş yavaş büyüyor ve Avrupa'nın başkentlerinde yeni butikler açıyormuş. En çok hoşuma giden ve yazmama sebep olan şey ise sloganları "Moda için etikten, farkındalık için tarzınızdan vazgeçmenize gerek yok." Markanın aksesuar koleksiyonunun yanı sıra yine organik malzemelerden hazırlanan bir de kozmetik koleksiyonu varmış. Yakın zamanda Türkiye'de görmek dileğiyle :)

Chivas Regal by Christian Lacroix

Moda içki sektörünü de ele geçirdi :) Chivas çok erkeksi, Lacroix çok feminen. Çok uymamış gibi geldi bana. Yılbaşı için özel tasarımmış. Yılbaşı'nın olmazsa olmazı kırmızı. O yüzden de uygun olmuş aslında :)

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails