27 Mart 2010 Cumartesi

Marie Denee

Skinny mankenlere karşı yükselen trend plus size mankenler beni hep ikilemde bırakmıştır. Bazılarını çok beğenirken bazılarının en az skinny'ler kadar sağlıksız göründüğünü düşünürüm. Plus size modasıyla ilgili ufak bir sörf yaparken Marie Denee, onun butiği ve blogu gözüme takıldı. İster plus size olun, ister skinny, ister ikisinin arasında, bu bloga mutlaka göz atın; http://thecurvyfashionista.mariedenee.com/

Red Foot Shoes

İşe giderken topuklu ayakkabı giymeye karar verip tam evden çıkarken ya sonra rahat etmezsem diye kapıdan döndüğüm çok oluyor. Yanımda ayakkabı taşımaya da üşendiğim için genelde düz bot, spoar ayakkabı ve babet üçgeninde dolaşıyorum. Birkaç hafta önce yurtdışında Red Foot ile tanıştım :) Katlanıp minnacık keselerine giriyorlar. Böylece her çantada taşıyabiliyorsunuz :) bayıldım! Sex and the City versiyonları da var. 30-40€'ya internette birçok yerden sipariş verilebiliyorrr. Yaşasın!

26 Mart 2010 Cuma

Hediye Zamanı: Wicked

Cevaplamanız gereken soru aslında çok tanıdık ;) Wicked'ın Pasaj sayfasını gezin ve karar verin, en sevdiğiniz ürünü hangisi? Peki neden? Neden sevdiğinizi kısa/uzun istediğiniz gibi anlatabilirsiniz. Cumartesi akşamı 23:59'a kadar vaktiniz var. İpek tüm yorumları okuyup en beğendiğini seçecek. Bol şans! PS: Yorum 0 görünmesinin sebebi yorumların onayda olması. Soranlar için ufak bi bilgi ;)

25 Mart 2010 Perşembe

Kim Parizyen olmak ister?

Müjde müjde size! Herhalde bu sözlerle başlayan Parizyen çorap reklamını hatırlamayan yoktur :) Ama bugün konumuz çorap değil. Burjuvazi ve parizyen tarzının yeniden gündeme gelmesi! Ben oldum olası bu tarza bayılmışımdır. Hem sadedir, hem asil, hem şık. Haydi kızlar, trend bonbonu olmaktan vazgeçip biraz sofistike takılalım :)

Dr. Martens 50 Yaşında!

Bundan 50 yıl önce ayağı sakat/yaralı işçiler için üretilen daha sonra tarih boyunca birçok bilinen kişinin giymesi sonucunda bir sembol halini alan Dr. Martens bu yıl 50. yaşını kutluyor. Doğum gününün şerefine 10 ayrı müzisyen 10 ayrı şarkı hazırlayacakmış. Bu özel albümde kimler yer alacak Nisan'da açıklanacak. Şu an size göseterebileceğim tek şey 50. yaş için hazırlanan mini koleksiyon. Efsanevi bilekli 1460 modelinin yanına kardeşi 1461 geliyor :) Her iki model sadece bordo ve siyah olarak üretilecek. Mid versiyonun her iki renginden de 1460'ar, low versiyonundan ise 1461'er adet üretilecek! :) Bakalım kaçı Türkiye'ye düşecek?

24 Mart 2010 Çarşamba

The Marcie Bag

Katie Holmes ve Angelina Jolie gibi ünlülerin tercihi olan Chloe tasarımı Marcie çantalar her sezon olduğu gibi bu sezon da çok şık. Benim çantada en sevdiğim renkler toprak renkleri ve pudralı renklerdir. Sanki sesimi duymuş gibi bu sezon naturel renkler kullanmışlar :) Bu fotoğrafı gördükten sonra karar verdim; Şehirli bir kadının ihtiyacı olan şeylerden biri de Marcie çanta!

Haftanın Hediyesi: Wicked

Markalar kadar genç tasarımcılar da cuma günleri Kristal Küre'nin konuğu oluyor. Bu haftaki hediye uzun zamandır çok severek takip ettiğim Wicked'dan. Wicked markasının arkasındaki isim İpek Yaylacıoğlu. İpek Londra'da şapka eğitimi aldı ve kişiye özel tasarım yapıyor. Göztepe'de randevu sistemiyle çalışılan bir atölyesi var. Tüm ürünlerini orada görebilirsiniz. Takıları ve saç aksesuarları inanılmaz güzel. Değişik tasarımlarda ayakkabıları da var koleksiyonunda. Hatta isterseniz siz ayakkabınızı gönderiyorsunuz ve üzerinde çalışıyor. Bu haftanın hediyesi de Wicked'dan el yapımı macaroon kolye. Makaronlar son dönemlerde moda dünyasını oldukça meşgul ediyor. Hem tasarımcılar La Duree için tasarımlar yapıyor hem de birçok marka koleksiyonunda rengarenk makaron temasına yer veriyor. Cumaya kadar Wicked'ın bloguna ve Pasaj sayfasına mutlaka göz atın ;)

23 Mart 2010 Salı

Laundromat'ta İlkbahar-Yaz'a merhaba

26 Mart'ta yani bu cuma Galata Laundromat'ta yepyeni İlkbahar-Yaz koleksiyonları görücüye çıkıyor. Saat 19.00'da meraklılarını bekliyorlarmış. Merak edenler için Laundromat tasarım ürünlerinin satıldığı bir mağaza. Tasarımcılar arasında mağazanın sahipleri olan Yasemin Özeri ve Öykü Thurston'un yanı sıra Hatice Gökçe ve Pınar Eriş gibi isimler de var.

iPad Print'in Yerini Tutar mı?

Geçtiğimiz haftalarda ipad çok tartışıldı. Ben okuduğum bir şeyin gazete, kitap vs hiç farketmez basılmış olmasını, kağıt kokusunu seviyorum. Condé Nast geçtiğimiz hafta 5 dergisi için iPad applicationlarını şirket içinde tanıtmış ve çok olumlu geridönüşler almış. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? iPad ve türevleri basılı dergilerin yerini alabilecek mi?

22 Mart 2010 Pazartesi

Ipekyol'un Kazananı

Eveeet beklenen an geldi. Öncelikle Ipekyol tüm katılımcılara çok teşekkür ediyor. Birinciyi seçmekte çok zorlanmışlar ama onca yorumun içinden sadece 1 tane seçmek zorundalar. Ve Ipekyol'un birincisi İpek Yaylacıoğlu: Yaratıcı, Marjinal, Dikkat çekici, Estetik, Cesur, Modern (sayfa 62, siyah tek kolu firfırlı yelek). Kocaman tebriklerrrr.

No Water Sucks

Quiksilver ve Roxy markaları Avrupa çapında düzenlenen ve su kaynaklarının tükenmesine dikkat çeken bir kampanyada buluşuyor. Kampanyanın adı "No Water Sucks". Kampanya süreci ise şöyle; Suyun yokluğunu tasvir eden logolar hazırlayan yarışmacılar bunları Roxy'nin web sitesine yükleyip diğer kullanıcılardan oy alacaklar. En çok oy kazanan yarışmacıya 2 tane 1000€'luk çek hediye edilecek. Bu çeklerden biri yarışmacının seçtiği bir hayır kuruluşuna bağışlanıp diğeri kendisine hediye edilecek. Bu süreçte web sitesine yüklenen her logo çalışması başına Quiksilver ve Roxy birer ağaç dikecek. Ayrıca resimde gördüğünüz tshirt ve benzeri ekolojik ürünlerden her biri satıldığında markalar ürün başına birer €'luk bağış yapacak. Bu güzel kampanyaya biz de katkıda bulunalım...

M.A.C Spring Colour Forecast

Geçtiğimiz haftalarda M.A.C cuma hediyesinin konuğu olmuştu. Yoğun katılımdan birçoğunuzun M.A.C'i çok sevdiğini biliyorum :) M.A.C 2010 Ilkbahar/Yaz sezonu özel Koleksiyonu “Spring Colour Forecast” 26 ve 27 Mart’ta IstinyePark’taki Ana Aktivite Alanı’nda yapılacak özel bir organizasyon ile tanıtılacakmış.Etkinlikte M.A.C Spring Colour Forecast Koleksiyonu’nun yepyeni renklerinden size yakışanı M.A.C makyaj sanatçılarından öğrenebileceksiniz. Saat 12'de başlayacak etkinliğe katılarak size yakışan renkleri M.A.C makyaj sanatçılarından uygulamalı olarak öğrenmek istiyorsanız, randevu almanız gerekiyormuş (İstinyePark M.A.C TEL: 0212 345 68 63) İstanbul'da olanlar kaçırmasın ;)

21 Mart 2010 Pazar

Mangoyla trendy görünün

Havalar ısındı diyoruz ama akşam olunca yine kış geri geliyor. Durum böyleyken ceketsiz dolaşmak imkansız oluyor. Mango'nun "military jacket"ı ve deri görünümlü taytını kombinleyip saçınızı da topuz yaparak hem sezonun trendlerini yakalayıp hem de aldatıcı güneşe kanmadan kendinizi ısıtabilirsiniz. Ben bu kombini beğendim, ya siz?

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails