26 Haziran 2010 Cumartesi

Material Girl Collection by Madonna&Lourdes

Madonna 13 yaşındaki kızı Lourdes ile beraber 12-16 yaş grubu için bir koleksiyon hazırlıyormuş. Koleksiyon Macy's mağazalarında 3 Ağustostan itibaren satışa sunulacakmış. Taslaklara bakarak konuşursak koleksiyon oldukça renkli ve eğlenceli olacak gibi gözüküyor. Sanırım şimdiye kadar yapılan en başarılı anne-kız ortaklıklarından biri :) Madonna'dan da bu beklenirdi! Tabi Lourdes'in 2009'un önde gelen genç moda ikonlarından biri olarak gösterildiğini de unutmamak lazım.

Anna Wintour Çalışanlara Ne Hediye Etmiş?

Son aldığım duyumlara göre Anne Wintour tüm Vogue çalışanlarına rugan görünümlü Le Sportsac hediye etmiş. Hafifliği ve renkli desenleriyle Sportsac'leri severim ama yine de enteresan bi seçim olmuş ;)

25 Haziran 2010 Cuma

Rick Owens'ın Ayakkabısı Nerde?

Rick Owens son zamanlarda adını yoğun olarak duyuran bir ayakkabı tasarımcısı. Öne çıkan modellerinden biri de aşağıdaki: Peki ayakkabı nerde? İşte burda: Bence ciddi anlamda korkunç. Ne dersiniz?

24 Haziran 2010 Perşembe

Saçınız vücut şeklinize uyuyor mu?

Kendime yeni bir saç modeli ararken bir uzmanın görüşlerini okuma fırsatım oldu. Saç modellerimizi genelde yüz şeklimize göre belirlemeye çalışırız ama boyumuz ve kilomuz da bir o kadar önemliymiş. Eğer Shannon Kane gibi selvi boylu bir bayansanız omuz hizasında hafif dalgalı ve yumuşak hatlı saç kesimleri tercih etmeliymişsiniz. Böylece erkeksi veya iri görünmekten kaçınılabilirmiş. Eğer Christina Ricci gibi mini minicik bir hanımefendiyseniz uzun saç modellerinden kaçınıp kısa ve modern kesimler tercih etmeliymişsiniz. Eğer Beyonce gibi kıvrımlı vücut hatlarına sahip balık etli bir bayansanız da iri ve belirgin dalgalı uzun saç tercih etmeniz gerekiyormuş. Düşününce ben de hak verdim :)

Taklit mi Esinlenme mi?

Galata Moda'da rastladığım, yok canım dedirtecek bir "esinlenme" olayından bahsetmiştim. Mart'ta Amerika'da Forever21'dan bir t-shirt aldım. Alice Harikalar Diyarında temalı koleksiyondan aşağıdaki t-shirt. Ayıptır söylemesi 18$'a bayılarak aldım ve sürekli giyiyorum. Derken günlerden birgün Galata Moda'da dolaşırken Müge Ersin'in standında ne gördüm dersiniz? Biz bu taklitçi zihniyeti bırakmadıkça hiçbir şey olmaz. Forever21 gibi Türkiye'ye gönderim yapan, bu kadar göz önünde olan bir markanın ürününü birebir yapmak ayıp olmuyor mu biraz? Müge Ersin versiyonun fiyatı ise ya 65 ya 85 TL'ydi. Hatırlarsanız Müge Ersin Conde Nast Traveler Mayıs sayısında seçilen 4 kişilik “İstanbul'un rüya takımı”nın biriydi. Yorumu size bırakıyorum...

23 Haziran 2010 Çarşamba

Emporio Armani Spring/Summer 2011

Şüphesiz ki bütün moda dünyasının gözü Milano Moda Haftası'nın üzerinde. Bu kapsamda Emporio Armani de alkış toplayan bir defile yaptı. Ama benden alkış alamadı. Koleksiyon ilkbahar-yaz 2011 için hazırlanmış ama bana daha ziyade alelade erotik film yıldızları için hazırlanmış gibi geldi. Bir de lütfen şu erkek kıyafetlerindeki feminen hava dağılsın artık. Yılan derisi taytları, çapraz bantlı flip-flopları ve yüksek belli deri caprileriyle şaka gibi görünüyorlar!

Manolo Blahnik ve Liberty of London

Liberty of London'a bayılırım. En son M.A.C için hazırladığı koleksiyondan da ağzımın suyu akarak bahsetmiş ve o koleksiyondan hediye vermiştim. İşbirliklerini çok seven markanın yeni işbirliği ise Manolo Blahnik ile olmuş. Bana fazlasıyla sıradan geldi. Ne dersiniz?

22 Haziran 2010 Salı

Patti Smith geri döndü!

Punk müziğin tanrıçası olarak tanına Patti Smith 60'ların ruhunu yansıtan tarzıyla Ports 1961 Pre-Spring 2011 koleksiyonuna ilham kaynağı oldu. Koleksiyon baştan sona Tia Cabani tarafından tasarlandı. Özellikle siyah ve beyazın ağır bastığı koleksiyona 60'ların çiçek çocuklarından esinlenerek Just Kids adı verilmiş. Çok beğendim, siz ne dersiniz?

Manolo Blahnik'in İlham Kaynakları

Sex and the City ile yıldızı yeniden parlayan ünlü ayakkabı markası Manolo Blahnik'in ilham kaynaklarını okuduğumda çok ilgimi çekti ve sizinle paylaşmak istedim. Ünlü tasarımcının İlkbahar/Yaz 2010 sezonunda 4 çıkış noktası varmış. Audrey Hepburn, eski Hollywood'un görkemi, İspanyol mimarisi ve hepimizin aklına kazınmış olan Einstein'ın dil çıkarttığı meşhur resim. Ortaya çıkan sonuç ise böyle: Çok ilginç değil mi? :)

21 Haziran 2010 Pazartesi

Bluefly'da İndirim!

Hepimizin severek takip ettiği birçok ünlü markanın ve tasarımcının ayakkabıları Bluefly'da %80 indirimle satılıyor. Türkiye'yee shipping yapıldığını öğrenince dayanamayıp hemen yazdım :) Marc Jacobs, Micheal Kors gibi tasarımcıları sevenler bir göz atsın derim; www.bluefly.com

Kasklar Fora

Lady Gaga'nın moda dünyasına kazandırdığı akımlardan biri de kask gözlükler. Bu sadece show'un bir parçasıdır, gerçek hayatta takan olmaz demeyin çünkü gözlüklerin üreticisi MYKITA & Romain üretime başlamış bile. 575€'dan satılan kask gözlükler çok konuşulacağa benzer. Ben takmam ama değişik olmak adına her şeyi takıp takıştıranlar tarafından magazin basınını oyalayacağı kesin ;)

20 Haziran 2010 Pazar

Koton'a Yakıştıramadım

Taklidin her çeşidine karşıyım. Elle'in Yaz 2010 Alışveriş rehberine bakarken geçen yaz aldığım Marc Jacobs babetlerin diğer versiyonunu görünce çok şaşırdım. Ben ilk resimdeki beyazı almıştım ama diğerini mi alsam diye de düşünmüştüm. O yüzden hafızama kazınmış! :) Meğer dergide gördüklerim Koton'muş!!! Fiyatı da 49,90 TL. Esinlenmeyi anlarım ama Hakan Yıldırım gibi tasarımcılarla çalışan bir markanın bu kadar bariz bir şekilde kopya çekmesine inanamıyorum. Yorumu size kalmış. Önümüzdeki günlerde Galata Moda Haftasın'da ünlü bir tasarımcının "yok artık" denilecek bir taklidini gördüm. O da çok yakında burda ;)

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails