14 Ağustos 2010 Cumartesi

Romantiklere müjde!

Oldum olası şu 50'lerin ve erken 60'ların her biri Lady gibi giyinen ince belli kadınlarına bayılmışımdır. Tek parça belden oturtmalı elbiseler, pileler, danteller, zarif eldivenler... Pastel rujlar ve ojeler! Louis Vuitton çağrımı duymuş galiba :) Görüntü Louis Vuitton Fall-Winter 2011 defilesinden. Bu kış Lady gibi giyinmeye hazır mısınız? Yoksa bu kadar romantizm fazla mı gelir?..

13 Ağustos 2010 Cuma

Come to Mama

Son zamanlarda favori mekanım neresi derseniz hiç düşünmeden cevabım Mama! Nişantaşı'nda ve Hisar'da iki şubesi olan ve Doors gruba ait İtalyan restaurantı bende bağımlılık yarattı. Kusursuz servisi, muhteşem lezzetleri, hoş ambiansı ve uygun fiyatlarıyla sıkı bir müdavim kitlesi yakaladı. Sarmısaklı peynirli ekmeği, roka parmesan salatası ve zevkinize göre seçtiğiniz pizzalarını mutlaka deneyin. Haftanın bir akşamı ordayım diyebilirim. Vurucu bir son istiyorsanız kapanışı Tiramisu ile yapmanızı öneririm ;) Daha fazla bilgi için buraya...

12 Ağustos 2010 Perşembe

Zooey Deschanel ve Katy Perry

Ufak bir sörf yapıyordum ki gözüm bu fotoğrafa takıldı. Zooey Deschanel ve Katy Perry bir galada yanyana poz vermişler, ama hangisi hangisi ki? Şimdi size de soruyorum, soldaki gerçekten Zooey mi, sağdaki gerçekten Katy mi? Ve bu kızlar kardeş mi? Ünlü bir ailenin oyuncu-şarkıcı kızı Zooey ile kendine özgü tarzı ve eğlenceli şarkılarıyla son 2 yılımıza damga vuran Katy bir araya gelse, bir düet falan yapsa, gözümüz şenlense :)

3D Moda Çekimi

Yabancı basında son dönemde esen rüzgarlardan biri de 3 boyutlu moda çekimleri. Aşağıdaki gibi biraz bulanık görünen çekimler 3D gözlükle beraber bakıldığında 3 boyutlu görünüyor. Çekimler için yaratıcı bir çözüm ancak aynı mecralar nerdeyse tüm ilanlarını da 3 boyutlu yapmaya başlamışlar. Kaçımız dergi okurken yanında 3 boyutlu gözlük taşıyor? Gözlüksüz ilanların yazıları bile okunmuyor. O yüzden ilanların 3D olmasını çok saçma buldum. Bakalım Türkiye'de ne zaman göreceğiz?

11 Ağustos 2010 Çarşamba

Haute Couture Mırnavlar

Tüketim çılgınlığında son noktalardan biri ne olabilir? Tamam modayı seviyoruz. Tamam kediler de canımız ciğerimiz ama bi kedi kıyafetine 500$ verir misiniz? Cevaplarınızı duyar gibiyim. United Bamboo'nun tasarımlarını severim. Aşağıdaki fotolar da yemelik. Ama sadece fotoğraf olarak kalmaları akıl sağlığı için daha uygun bence ;)

10 Ağustos 2010 Salı

Beyler, kırmızıya dikkat!

Önümüzdeki sezonun trendlerinden hep bayanlar için bahsettik. Sırada beyler var :) Hem de bilimsel bir araştırmanın sonuçlarıyla beraber... Kırmızının sıkça kullanıldığı sonbahar kış 2011 erkek koleksiyonlarını defilelerde izledik ve hepimizin iştahı açıldı. Neden mi? Çünkü kırmızı gücün, tutkunun ve doğurganlığın sembolüymüş. Araştırmayı Rochester Üniversitesi'nden Dr. Andrew Elliot yapmış. Ayrıca notlara da şunu eklemiş; Donald Trump'ın kırmızı kravatından tutun Tiger Woods'un final maçlarında giydiği kırmızı tshirt'e kadar bütün göstergeler bu tespiti destekliyormuş...

Confessions of a Concealaholic!

Genelde bu tip kozmetik setlerini anlamsız bulurum. Birkaç kez özellikle duty free'den alıp tozlanmaya terk ettiğim set olmuştu. Ama Benefit'in farklı kapatıcı ürünlerden oluşan seti beni benden aldı! Özellikle kışın işe giderken yorgunluğu kapatan mucizevi kapatıcılar Benefit'in muhteşem ambalajlarıyla birleşince ortaya bu set çıkmış. Benefit Türkiye'de sadece Sephora'larda satılıyor bildiğim kadarıyla. İçindeki ürünler, kutusu ve aynasıyla her kadının çantasında yeri hazır bence ;)

9 Ağustos 2010 Pazartesi

Çorap Askısı

Sock garters'ı çorap askısı diye çevirmek ne kadar doğru oldu bilmiyorum ama kulağıma böyle hoş geldi, yanlışsam lütfen düzeltin. "Female Dandy" trendinin getirisi olarak bu sezon sık sık gördük. Aşağıdaki görüntü de Kate Sylvester defilesinden. Tam olarak emin olmasam da bende "gereksiz" hissi uyandıran bu aksesuar Gossip Girl oyuncularından Taylor Momsen'le de gündeme gelmişti. Umarım bu kışın trendi olan beyaz çoraplarla birleşip canımı daha fazla sıkmaz :)

Akıllı Çoraplar

Hergün hayatımıza yeni yeni akıllı ürünler giriyor. Kişiselleştirilebilen ürünler, birçok faydayı aynı anda sağlayan ürünler gibi gibi. İşte bu tip yeniliklerin sonuncusu akıllı çoraplar! Alman tasarımcı Wolfgang Joop'un buluşu olan çoraplar kadın ve erkek için ayrı tasarlanmış. Bacakların ve bileklerin kritik noktalarına farklı bir baskı uygulayarak kan dolaşımını düzene sokuyormuş ve maksimum konfor sağlıyormuş. Deneyenler farkı ilk giyişte hissediyormuş ve uzun süre oturmaktan veya ayakta durmaktan oluşan şişlikleri de engelliyormuş. Özellikle uçak yolculuklarında uçağa insan gibi binip davul gibi inersiniz ;) Uzun yolculuklar için de ideal. Türkiye'ye gelmesini 4 gözle bekliyorum.

8 Ağustos 2010 Pazar

Kürklü botlar

Kışın vazgeçilmezi botlarla kadınların vazgeçilmezi kürkler bir araya gelince kış aylarında kadınların bir türlü vazgeçemediği kürklü botlar çıkıyor ortaya. 2011 kışında da son yıllarda yarattığı sükseyi devam ettirmesi bekleniyor. Görüntü Chanel defilesinden. Yanlış anlamayın, bence yapay kürk kullanıldığı sürece gayet güzel bir görüntü ve sıcacık bir aksesuar. Ama kürklü botta yenilik zamanı gelmedi mi? En az 5 seneden beri aynı modelleri görmekten sıkılmadık mı?

Herve Leger Efsanesi

Bazı markalar vardır artık klasik olmuştur. Yaptıkları çok fazla sorgulanmadan sevilir, benimsenir. Benim için bu markalardan biri Herve Leger. Kırmızı halıyı sık sık ziyaret eden rengarek Herve Leger elbiselerin modası hiç geçmeyecek gibi. Marka ile özdeşlesen dar kesim ve vücudu saran bantlar ne kadar da kadınsı. Ufak bir ayrıntı, bu güzelliklerin fiyatları 1,200$'dan başlıyor! :)

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails