10 Temmuz 2009 Cuma

Saçlarda topuz modası

"Topuz beni yaşlı gösteriyor", "saçım kısa, topuz olmuyor", "topuz yaptırmak için çok ağır giyinmem lazım" cümlelerini hemen çöpe atıyoruz ve bu yazın en gözde saç trendi topuzları hemen uygulamaya başlıyoruz.

Artık gece dışarı çıkarken düz fön çektirme modası gerilerde kaldı. İster mini bir elbiseyle gece gezmesine giderken, ister abiye bir tuvaletle şık bir davete katılırken siz siz olun, bu yazın trendini yakalayın ve kendinize uygun bir topuz modelini seçin.

Tepede yapılan topuzlar boyu daha uzun gösteriyor. Hem de yüz hatlarını ortaya çıkarıyor. Bu tarz topuzları küçük taşlı veya uzun zincirli küpelerle tamamlayarak oldukça estetik bir görünüm elde edebilirsiniz.

Ensedeki topuzlarsa son derece şık ve elit duruyor. Ayrıca yüz hatlarını yumuşatarak hoş bir görüntü sağlıyor. Bu tarz topuzları kısa kollu veya tek omuzlu elbiselerinizin üzerine yaptırıp, büyük taşlarla süslenmiş şık küpelerle tamamlayabilirsiniz.

Ben klasik topuzlardan hoşlanmıyorum, değişik birşeyler olsun diyorsanız ona uygun seçenekler de var. Mesela saçınıza maşa yaptırdıktan sonra ensenizden sağ kulağınızın arkasına doğru güzel bir topuz yaptırabilirsiniz. Hatta topuzunuzu bir çiçek detayıyla veya taşlı bir tokayla süsleyebilirsiniz.

Kısacası bu yaz hem trendi yakalayıp hem de saçlarınızın uçuşup rujlu dudaklarınıza yapışmamasını istiyorsanız çok kolay bir yol var; saçınızı topuz yaptırın!

Akşama yemekte Louboutin ayakkabı

Korkmayın ayakkabı çılgınlığı henüz o boyutlara ulaşmadı.
Londra’da Berkley Otel’i dünyaca ünlü modacıların yarattığı, hem tadıyla hem de görüntüleriyle baş döndüren tatlıları moda tutkunlarının beğenisine sunuyor.
Menü her sezon değişiyor. Bu sezon menüde Lanvin, Balmain, Hervé Léger, Alexander McQueen, Louboutin, Cristopher Kane, Oscar de la Renta, Josh Goot, ve Michael Kors var. Bizim favorimiz Hervé Léger portakallı, vanilyalı bikini.
Moda tutkunlarının hayatları boyunca unutamayacakları bu deneyimin fiyatı ise 35 pound.
Londra’ya yolunuz düşerse paket servis olarak da alabilirsiniz. Teslimat yeşil veya pembe Vespalar ile yapılıyor. Camdan Vespa’nın yolunu gözleyebilir ve özel çanta şeklinde kutusunda gelen tatlılarınızı afiyetle yiyebilirsiniz :)

9 Temmuz 2009 Perşembe

Nr. 39

Çok severek aldığınız ayakkabınızı ilk giydiğiniz gün 10 kişide daha görüp tüm hevesinizin kaçmasından bıktıysanız Nişantaşı’ndaki ayakkabı cennetine uğramanızı tavsiye ederiz.

Ekim 2006'da ayakkabı/atölye/dükkan olarak kurulan 39 Numara ismini içinde bulunduğu bina numarasından alıyor. Özel üretim tüm ayakkabılar Nr.39 ayakkabı dükkanında ve yeni açılan Bağdat Caddesi'ndeki dükkanında satılıyor.

Fiyat aralığı, 2009 yaz sezonunda 109 TL ile 199 TL arasında değişiyor. Tüm ayakkabılar kaliteli deri ve el yapımı! Mağazaya sık sık uğramakta fayda var çünkü modeller sürekli yenileniyor.

Nr. 39’un en cazip özelliklerinden biri de inanılmaz şeker ayakkabı kutuları. Sırf kutusu için bile almaya değer.

Hem hangi kadının bir çift ayakkabıya daha ihtiyacı yok ki? http://www.nr39.com/

Jimmy Choo loves H&M

Madonna, Kylie Minogue, Stella McCartney, Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli, Viktor & Rolf ve Matthew Williamson’dan sonra H&M inanılmaz bir işbirliğine daha imza atıyor.
Jimmy Choo, H&M’de hem kadınların hem de erkeklerin başını döndürecek. Koleksiyon tekstil ürünlerinden ve tabii ki onları tamamlayacak çanta ve ayakkabılardan oluşuyor. Koleksiyonun tamamını görmek/almak/giymek için sabırsızlanıyoruz.
Sabredemeyenler için koleksiyonun ilk ayakkabılarını bulduk ama Jimmy Choolar’ınıza kavuşmak için biraz daha beklemeniz gerekiyor. Tüm ürünler 14 Kasım’da satışa çıkacak.
Şimdiden 14 Kasım için uçak bileti bakmaya başlayabilirsiniz ;)

Gladyatör Sandalet vs İncili Püsküllü Stiletto

Ayakkabı dünyasına 2009 ilkbahar-yaz sezonunda damgasını vuran trendler gladyatör sandaletler ve incili, püsküllü, desenli stilettolar oldu. Aralarındaki sıkı rekabete rağmen popülaritelerinden birşey kaybetmeyen iki trend tüm modacıların gözdesi. Podyumlarda görüldüğünde hayranlık uyandıran bu ayakkabıların ne zaman ve hangi kıyafetlerle kullanılması gerektiği de en çok tartışılan konulardan biri. Geçen sene yaz sezonunda ünlüler dışında pek kimsenin ayağında görülmeyen gladyatör sandaletler 2009 yazında beklenen popülariteyi yakaladı. Kısasından uzununa, zımbalısından tokalısına kadar her modelde ve her renkte rabet gören gladyatör sandaletler özellikle genç kızların ve genç hanımların gözdesi. Mini şort ve eteklerle, taytlarla, uzun bol eteklerle ve tabi ki XL çantalarla kombinlenen bu sandaletlerin gündüz gezmelerinde giyilmesi tavsiye ediliyor.
Diğer bir yanda incili, boncuklu, desenli ve püsküllü stilettolar çıkıyor karşımıza. Gladyatör sandaletlerden çok daha feminen çizgilere sahip bu stilettolar bilekleri sımsıkı sarıyor ve zarif bir görünüm oluşturuyor. İnci ve boncuklarıyla 60’ların şıklığını, püskülleriyle 70’lerin bohem tarzını ve renkleriyle 80’lerin asiliğini ve desenleriyle de 90’ların grunge-punk kültürünü harmanlayan bu stilettolar her zevke ve her tarza hitap edecek kadar geniş bir yelpazeye sahip. Bu şık stilettolar gece gezmelerinde ince askılı kat-kat püsküllü veya düşük omuzlu dökümlü elbiselerle, vatkalı yarasa kollu üstlerle, boyundan kelepçeli elbiselerle ve tabi ki portföy çantalarla kombinlendiğinde çok şık bir görüntü ortaya çıkıyor.

Bagie Bag

Bayanlar buraya dikkat! Sizi harika bir çantayla tanıştırıyoruz, adı Bagie Bag. Kullanışlı, ergonomik, şık ve her tarza hitap eden, üstelik geri dönüşümlü malzemesi sayesinde doğaya saygılı bir çanta! Çok hafif ve yumuşak olmasına rağmen 12 kiloyu taşıyabilen ve yırtılmaya karşı dayanıklı bu çantalar özel kumaşları sayesinde su geçirmiyor, böylece hem yazın hem kışın kullanılabiliyor. Bagie çantalar kullandıkça daha estetik bir görünüm kazanıyor ve eskimiyor.
Bagie'nin şimdilik 7 farklı modeli var ve sınırlı sayıda üretildi. Daha fazla bilgi almak ve ürünlere göz atmak için web sitesinin adresi --> http://www.bagiebag.com//

Taboo Cafe&Rest.

Ulus Lounge Taboo yenilendi! 2002'den beri dünya mutfağından çeşitli örneklerle hizmet veren taboo, tasarımını ve dekorasyonunu baştan aşağı değiştirdi. Rahatlığın ve sıcaklığın ön plana çıktığı tasarımda puflara ve koltuklara yer verildi. Yemeğin üzerine masada oturasım yok, şurada bar olsa da kolumu yaslayıp bir-iki içki içsem diyenlere müjde! Mekana yeni katılan bar bölümü Cuma-Cumartesi 02:00'a kadar açık. Gündüzleri soft müziklerin tercih edildiği mekanda akşam saatlerinde lounge ve R&B seçimlerine yer veriliyor. Merak edenler için Taboo Ulus - Adnan Saygun Caddesi'nde, Garanti Bankası'nın hemen karşısında.

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Portföy vs XL

Aksesuar modasında devrim yaratan portföy ve XL çantalar son iki sezona damgasını vuran hitlerin başında geliyor. Moda dünyasında sürekli rekabet halinde olan bu iki çanta modeli tüm tasarımcıların vazgeçilmezlerinden biri olarak podyumlara, oradan da bayanların dolaplarına akın ederken, hangisinin hangi kıyafetlerle ve ne zaman kullanılacağı konusu tam bir muamma. Her türlü ıvır zıvırı harika bir şekilde taşıyan bavul gibi XL çantaların dolapların tozlu raflarına kaldırılmasına daha uzun bir süre var. Sürekli değişen çanta trendlerini takip etmek için gündüz XL çantaları, gece ise portföy çantaları kullanmak gerekiyor. Gece gezmelerinde şık elbiselerle ve son moda stilettolarla kombinlenebilen portföy çantalar çok revaçta. Oldukça şık ve zarif duran bu aksesuarla giyilen kıyafet daha hoş bir hale gelebilir. Gündüzleri ise hem jeanlere, hem uzun eteklere hem mini şortlara tamamlayıcı birer aksesuar olarak bavul büyüklüğündeki XL çantalar kullanılmalı. Her ihtimale göre yanınıza almak istediğiniz her şey için harika bir taşıyıcı olan bu moda çantalar beklenmedik durumlarda hayatınızı kurtarabilir.

Beğendiğim Marc Jacobs çantayı nerden alsam da kazıklanmasam?

Shopstyle’a bugüne kadar hiç uğramadan internetten alışveriş yapanlar, yazının kalanını okumasınlar çünkü üzülebilirler. http://www.shopstyle.com/ adresinden almak istediğin ürünü arattığında internette nerelerede ve daha da önemlisi ne kadara satıldığını gösteriyor. Sürekli güncellenen sayfada aradığın ürün o gün nerde indirime girmiş takip edebilir ve hayallerindeki ürünlere en uygun fiyatlarla sahip olabilirsin. Bu sayfayı favorilerine eklemeden bilgisayarını kapatma ;)

Uslu Airlines Türk Havayolları’na rakip mi?

Tabii ki hayır. Uslu Airlines, şu anda özellikle Amerika’yı kasıp kavuran, birçok starın tercih ettiği kozmetik markası. Peki Uslu Airlines’ı kim yarattı? Feride Uslu. Evet, yanlış duymadınız dünya devi olma yolunda ilerleyen markanın yaratıcısı bir Türk. 1969'da Aydın'da doğan Uslu, altı yaşındayken ailesiyle birlikte Frankfurt'a göç etmiş. 1992’ye kadar kuaför salonlarında çalışan Uslu, 1992' de Madrid'e taşınıp makyözlük yapmaya başlamış. 1994 yılında ise New York’a yerleşip, makyajın zirvesine doğru emin adımlar atmaya başlamış. Geçtiğimiz yıllarda Alman eşi Jan Mihm ile beraber Uslu Airlines (Uslu Havayolları) şirketini kurmuş. Chanel, Lancome gibi markalarla aynı kalitede olan Uslu Airlines ürünleri arasında pudra, kapatıcı, fondöten, ruj, göz farı, rimel ve makyaj fırçaları gibi makyajın vazgeçilmezleri yer alıyor. Ürünlerini, New York ve Paris’in seçkin mağazalarında veya kendi internet sayfasında bulabilirsiniz. www.usluairlines.com Müşterileri arasında Lisa Kudrow, Stephanie Seymour, Chloe Sevigny veya Patricia Arquett’i sayabiliriz.

Feride’nin geliştirdiği 'airbrush' aleti sayesinde makyaj yapmak maksimum beş dakikanızı alıyor, damlalar halinde uygulanan makyaj ürünleri de sizi daha uzun süre idare ediyor ve uygulanan alanın tamamen kaplanmasına ve harita görünümünün ortadan kalkmasına sebep oluyor.'Silah' isimli airbrush'ın büyüklüğü bir kalem kadar. Bugün tüm Hollywood yıldızlarının çantasında, yaklaşık 450 dolara satılan bu makyaj aletinden bulabilirsiniz.

Feride’nin önümüzdeki günlerde ayakkabı tasarlayacağı da konuşuluyor. Heyecanla bekliyoruz!

Twitter modası Hollywood’u sardı!

Twitter çılgınlığı her tarafı sarmış durumda. İnsanlar her yaptıklarını dakika dakika afişe etmeyi neden bu kadar seviyorlar anlamıyoruz ama Hollywood starları da bu büyüye kapıldı bile! Sen de starların ne yediğini ne içtiğini, sen onları düşünürken onların o an ne düşündüklerini görmek ve zararsız bir “stalker” olmak istiyorsan, işte sana birkaç öneri: Britney Spears: http://twitter.com/britneyspears John Mayer: http://twitter.com/johncmayer Miley Cyrus: http://twitter.com/mileycyrus Ashton Kutcher: http://twitter.com/aplusk Katy Perry: http://twitter.com/katyperry

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails