30 Ocak 2010 Cumartesi

Kristal Farkı

İşin içine kristal girince Kristal Küre'nin dikkatini çekmemesi imkansız :) Resimdeki parça Miu Miu'nun İlkbahar-Yaz koleksiyonu defilesinden. Bir de Burberry'nin kristallerle kaplı bir trench-coat'unu görmüştük yine İlkbahar-Yaz koleksiyonunda. Oldukça şıktı fakat rüküş değildi. Yani artık kristal kullanılan kıyafetlerle Bülent Ersoy gibi gözükmek durumunda değiliz. Ustaca kullanılan kristaller harika parçalar çıkarabiliyormuş, görmüş olduk ;)

Yeni Cicilerim GG'de

Gelen istekler üzerine Sandıktan Ciciler'in Gitti Gidiyor sayfasına yeni cicilerimi ekledim :) Göz atmak için buraya

Hermes Çin'de

Hayır Hermes cicilerini Çin'de üretmeye başlamayacak ama Hermes sadece Çin pazarı için daha uygun fiyatlı bir marka çıkartıyor: Shang Xia. Batılı markalara oldukça düşkün olan Çin ikoncanları, sadece kendi ülkelerine özel markaları da seviyormuş. Daha önce Mont Blanc gibi farklı markalar da benzer stratejiler uygulamıştı. Önümüzdeki zamanlarda ülkelere özel alt markaları (mesela Armani Exchange İngiltere ve Amerika için) daha sık görmeye hazır olun! Türkiye'de kimin bu tip markası olsun isterdiniz? :)

29 Ocak 2010 Cuma

Hediye Zamanı: Kyo My Friend

Evetttt, sorumuz geliyor: Kyo My Friend’in 2 farklı mayokinisinden kaç farklı görünüm elde edebilirsiniz? Yine sadece bu yazıya gelen yorumlar cevap olarak kabul edilecek. Adsız yorumlar kabul edilmeyecek. Bir kullanıcı birkaç kere cevap yazdıysa ilk doğru cevabı sayılacak. 5. doğru cevap pijama sabahlık takımını, 10. doğru cevap sabahlığı, sondan 10. doğru cevap pijama altını kapıyor (gece 00:00'dan sonraki cevaplar dikkate alınmayacak. En geç 23:59'da yorumunuzu yapabilirsiniz). Bol Şans!

Dolap Detoksu Furyası

Daha önce birkaç kere arkadaşımın blogu sandıktan cicilere ürün verdiğimi söylemiştim :) Bi alışveriş canavarı olarak stok fazlam çok fazla. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle ürünlerin birkaçını GittiGidiyor'a koydum :) Arasıra göz atın hem benim cicilere hem de head2toe'nun cicilerine. Tüm linkler burda: Forever21 Kazak , Lacoste Bot , Forever21 Elbise veee head2toe'nun cicileri

My Penti

Penti Türkiye'de dijital dünyayı en iyi takip eden markalardan biri bence. Daha önce de cuma hediyeleri köşemize konuk olmuşlardı ;) Her sezon koleksiyonları da olumlu yönde değişen markanın son yeniliği My Penti. Beğendim :)

28 Ocak 2010 Perşembe

Sarah Jessica Parker for Halston

Halston moda evinin yeni baştasarımcısı kim dersiniz? Tabi ki de SJP! Ünlülerin kendi koleksiyonlarını çıkarmalarına ya da ünlü markalarla işbirliği yapmalarına alışkınız ama bu bir ilk olacak. Bakalım tarzı ve moda anlayışıyla saygımızı kazanan Sarah Jessica Parker, Halston moda evinde neler yaratacak?

SES

Uzun zamandır merak ettiğim bir film Mart'ta vizyona giriyor. Senaryosunu sinemayı yakından takip edenlerin tanıdığı Uygar Şirin yazmış. Uygar'ın iki romanını da okumuştum. (Anne Tut Elimi ve Büyük Deniz Yükseliyor). Oyuncu kadrosu da iddalı. Özellikle Mehmet Günsür'ü çok beğenirim. Türkiye'nin ilk gerçek gerilim filmi olacakmış. Meraktayım!

Amerikan Futbolu

Amerikan Futbolu ile ilgisi olan olmayan herkes sanırım Amerikan Futbolu topunu sever :) Bundan yola çıkan tasarımcılar koleksiyonlarında bu temaya yer vermeye başladılar. Wang'in mini çantası çok sevimli :)

27 Ocak 2010 Çarşamba

Boss by Hugo Boss

Daha birkaç gün önce Uludağ'da gördüğüm kürk (yapay kürk) eteklerden bahsetmiştim ki Hugo Boss Sonbahar-Kış 2011 defilesinde bir adet gördüm! Biz Türkler trendleri önceden takip etmeye mi başladık ne? :)

Haftanın Hediyesi: Kyo My Friend

Bu hafta hediye yok mu diye meraklananlar korkmasın :) Bu cuma yine hediye günü! Bu sefer Kristal Küre izleyicilerini sevindiren Kyo My Friend olacak. Havaların buz gibi olduğu bugünlerde bu sıcacık pijamalarla ve sabahlıklarla içiniz ısınacak :) Evet yanlış görmediniz, bu hafta 3 kişi sevinecek :) Her zamanki gibi cumayı bekleyin ;)

Paul Smith for Evian

Evian'ı su olarak sevmesem de (bizim sularımız ile hiçbi Avrupa su markası yarışamaz) Paul Smith'in rengarenk çizgilerine bayılırım. 2009'un son aylarında Paul Smith Evian için organik mürekkeple boyanmış özel üretim bir şişe hazırladı. Alınıp evde su şisesi olarak bile kullanılabilir. Bayıldım :)

26 Ocak 2010 Salı

Kıvrılan Çizmeler

Sezon başında ayakkabı mağazalarında ve online alışveriş yaparken gördüğüm fakat pek de rabet etmediğim bir çizme modeli vardı. "Fold down boots" denilen bu çizmeler aslında bir dizaltı çizme uzunluğunda olup çorap gibi ya da tozluk gibi topuk hizasına kadar kıvrılabiliyordu. Bu soğuk havada bir arkadaşının doğum günü hatrına Beyoğlu'na çıkan Kristal Küre bir kaç bayanın ayağında bu çizmelerden gördü. Acaba diz üstü çizmelerden sonra yeni sokak modası bu çizmeler mi olacak? Siz ne dersiniz?

Alice in Wonderland & Furla

Alice in Wonderland'in moda dünyasını kasıp kavuracağından geçen hafta bahsetmiştim. Furla'nın mini koleksiyonuna bayıldım! Özellikle çantadaki tavşan detayı muhteşem! Furla benden tam not aldı ;)

25 Ocak 2010 Pazartesi

John Varvatos Sonbahar-Kış 2011

Milan Moda Haftası kapsamında geçtiğimiz günlerde bir çok defile izledik. Özellikle erkek modasına yön veren Emporio Armani ve Roberto Cavalli'nin koleksiyonları çok konuşuldu. Fakat Kristal Küre'nin dikkatini çeken başka bir koleksiyon oldu. John Varvatos hızlı yaşayan, ruhu daima genç kalan, dinamik, sosyal ve seyahat etmeyi seven şehirli erkekler için muhteşem bir koleksiyon hazırlamış. Şimdi koleksiyona bakıp "ama bunlar çok da marjinal şeyler değil" diyeceksiniz. Peki önemli olan çok marjinal olması mı? Değil mi? Bence de değil. Koleksiyonda sevmediğiniz bir parça dahi var mı? Yok mu? Hmm benim de yok! :)

Dark Dining by Senses

Yıllar önce ilk kez Berlin'de görmüştüm ama yanımdaki arkadaşımı ikna edememiştim. Kapkaranlık bir odada, ne yediğinizi görmeden çok özel menüler tadıyorsunuz. Böylece kokusuyla, tadıyla yemekleri çok daha farklı deneyimlendirebiliyorsunuz. Şimdi İstanbul'da 360'ta başlamış. Bence çok değişik bir deneyim olabilir ;)

24 Ocak 2010 Pazar

Michelle Obama da bir ikon!

Sahte ünlüler, bimbolar ikon oluyor da Mrs. Obama'nın nesi eksik? Beyaz Saraya çıkışının 1. yıldönümünde Moschino imzalı bir elbise ve trenchcoat giyen Michelle Obama bu takımıyla göz kamaştırdı! Laf aramızda iç-dış takım giyme modası geri dönüyor galiba...

Renkli Renkli Çantalar

Kışın ortasında bir türlü gelmeyen kış yüzünden mi (bu geçtiğimiz hafta ve kar hariç) bilmiyorum ama ben yaz moduna girdim bile :) Aklım fikrim hep cıvıl cıvıl renklerde. Juicy'nin rengrarenk plaj çantalarına kim karşı koyabilir? Fiyatları yaklaşık 120TL. Sabah sabah içim açıldı :)

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails