14 Kasım 2009 Cumartesi

L'Artisan Parfumeur

Size özel hazırlanan, kişiliğinizi, tarzını yansıtan hayallerinizin parfümünü yaratmanın bir bedeli olsa gerek. Peki 10.000$ ödemeye ne dersiniz? L'Artisan Parfumeur sizin için 7 farklı kokunun karışımdan özel bi parfüm hazırlıyor. 10bin dolar karşılığında 4 adet 100ml, 50ml ve 15ml parfüm veriyor. Tekrar satın almak isterseniz sertifika karşılığında 450$'a 100ml parfümünüzü alabiliyorsunuz. Sertifikalar hediye edilebiliyor veya daha ilginci miras bırakılabiliyor :) Bu arada L'Artisan Parfumeur'un hazırladığı 7 esansın arasında No.5 olmaması dikkatinizi çekti mi? Chanel'in gücü demek istiyorum :)

13 Kasım 2009 Cuma

Miu Miu çoraplar

Eylülün ilk haftası ayaklarımızı üşümeye başlar başlamaz sezonun çoraplarına göz atıp size Miu Miu'nun pullu payetli çorabını beğenerek tavsiye etmiştik. Bu ay Marie Claire dergisi Hollanda versiyonunda Miu Miu'nun hitleri resimdeki gibiymiş. Bizim çorapların siyahının hit olmasına şaşırmadık da, mankenin üzerine giydirecek birşey bulamamışlar, ona şaşırdık :) Etekse yoruma açık...

Hediye Zamanı: Penti Korse

Eveeeet hediye zamanımız geldi çattı! Penti korse kazanmak istiyorsanız izleyicimiz olup, aşağıdaki soruyu doğru olarak yorumlara ilk yazan 2 kişiden biri olmanız gerekiyor :) Popoyu kaldıran ve şekillendiren Penti korsenin adı nedir? Bol şans!

Sonia Rykiel ve H&M'den ilk görüntüler!

Moon Boot

UGG'ların miladı dolmak üzere. Sırada Moon Bootlar var. Eskilerden hatırlıyor musunuz? Çok kaba, ben giymem demeyin. Bundan 3 sene önce Alf gibi dolaşacaksınız deseler inanır mıydınız? Vogue'da çıktı bile ;)

12 Kasım 2009 Perşembe

Prada Floral

Prada önümüzdeki sezonki Resort Koleksiyonu için floral bir tema seçmiş. Renkler oldukça sade ama modeller çok havalı! Özellikle bu iki modele bayıldık. Gece giymek istiyorum diyene pump, gündüz giyeceğim daha sade olsun diyene babet seçeneği mevcut. Önümüzdeki günlerde Prada ile çiçekleneceğiz gibi görünüyor :)

Le Jardin Louis Vuitton

LV New York'ta Saks Fifth'te ilk lifestyle butiğini açtı. Bir benzeri de Harrods'da bulunan butiğin açılışı şerefine Le Jardin Louis Vuitton partisi verildi. Görüntüler gerçekten muhteşem!

Levi's Capital E

Levi's 501'in tekrar moda olacağından geçtiğimiz aylarda bahsetmiştim. En yeni keşfim ise Levi's Capital E koleksiyonu. Kadınlara özel bu koleksiyonda daha özel kumaşlar ve malzemeler kullanılmış. En son yurtdışından mor skinny jean almıştım bu koleksiyondan ve çok memnunum. Fiyatları normal Levi'sa göre biraz daha pahalı ama aradaki farka değer ;) Türkiye'de satılıyor mu emin değilim ama denk gelirseniz mutlaka deneyin ;)

11 Kasım 2009 Çarşamba

Parisien

Accessorize bu sezon Parisien modasını raflara taşımış. Bu güzel saç bandına ve son derece zarif duran topuz filesine bayıldım. Yazın verdiği rehavet sebebiyle öylesine toplanan saçlarımızı biraz şekle sokmak ve şık görünmek için biçilmiş kaftanlar. Hanımefendiler duyduk duymadık demeyin :)

Bu Haftanın Hediyesi: Penti

Bu haftanın hediyesi severek takip ettiğim Penti'den, hem de 2 kişiye. Hepinizin çok seveceğine inandığım mucizevi anında incelmek için acil durum Penti’si! Kış geldi, yazın yakaladığımız formumuzu kaybetmeye başladık. Ama birazcık fazlalık için kendimizi bu kadar daraltmaya değer mi ? Minik göbeğini ve yemeğin salçalısı kadını kalçalısı tabirini utandırmayan kalçanı unutmak istiyorsan bu cuma Kristal Küre'yi takipte kal :)

Salopet ve Sabo

Ortaokul yıllarımda ne giydiysem hepsi geri geliyor. 70'leri, 80'leri tükettik şimdi sıra 90'larda sanırım! Bu yaz yine sanırım salopet giyeceğiz. Sabo konusunda kendi adıma süphelerim var ama asla asla demiyorum :) Salopetler Ralph Lauren'in ve Gaultier'nin podyumlarında salındı. Sabolar ise Vera Wang ve hatta inanamayacaksınız Chanel'in podyumlarını tıkırdattı! Yorumlarınız? :)

10 Kasım 2009 Salı

Animal print

İşte animal print modasına farklı yorumlar... Milla Jovovich leopar desenli mavi elbisesiyle gerçek bir yıldız gibi gözüküyor. Bones dizisinden aktris Emily Deschanel ise Stella McCartney tasarımı t-shirt'üyle yakalıyor modayı. Ve bence en değişik olanı da zebra deseninin kırmızıyla yorumlanmış olması. Bu elbiseyi de şarkıcı ve Melrose Place dizisinin yeni oyuncusu Ashlee Simspon Wentz oldukça güzel taşımış. 3 kombin de esinlenmek için birebir :)

SNOOOOD CRIMINAL! by chaalab

2009 kışının en gözde trendlerinden birini biraz geç kalmalı bile olsa gururla sunarım. Geç kalmalı çünkü tam yazacakken hava ısındı, yazamadım. Ama illa ki soğuyacak diyerek fazla da geç kalmadan yazıyorum. SNOOD diyeceğim, çünkü Türkçesi nedir, ne olabilir gerçekten bilemiyorum. Kurnazlık yapıp anneneme söyleyeyim bana örsün dedim. Anlatana kadar akla karayı seçtim modasever arkadaşlarım. Hani bööle şal gibi ama kapişonu da var ama bol bol duruyor da, bir parçada hem boynunu hem kafanı kapatıyor, falan diye diye orta yolu bulduk sonunda. İnternetten girip köklerini araştırınca “kadınları saç filesi” vs. yazıyor. Resim ise geçmiş yüzyılarda Avrupalı kadınların kullandığı saç filesi gerçekten. Tarihi 9. Yy’a kadar dayanıyormuş hatta. Tabi şimdiki ile çok farklı ama adını oradan almış. Bu sezon herşeyden önce kalın yün örgüler giymek çok moda. Tam da annanelerinizin size örmek istediği gibi kalın kalın, topaklı, kaba ve külçe halinde... Bırakın bu sezon gönül rahatlığı ile örsünler ama renk konusunda dikkatli olun zaten kalın bir örgü söz konusu bir de göz alıcı parlak renkte yünler kullanırsanız muppet show kaçkını gibi kalırsınız. Daha yumuşak ve pastel renlerde kalın. Missioni öyle yapmış mesela. SNOOD’a geri dönecek olursak boyununu ve başını beraberce süsleyecek bu parçayı gündüz paltolarınızla kombinlerken akşamları da incecik bir gece elbisesi üzerinde deniyebilirsiniz. Böylece son dönemde gittikçe yükselen tezatlık trendine de gönderme yapmış olursunuz. Çok kadınsı olmak istemeyenlere ise Burberry erkek koleksiyonuna bakmalarını öneririm. Fenerbahçe kalecisi Volkan’ın bu sezon ki gözdesi olacak, boyunluğu andıran SNOOD’lar daha spor bir şıklık suyor. Bu modayı koleksiyonlarına taşıyanlar arasında ayrıca içi klasik kareli astarı ile Burberry Prorsum, daha sadeleşmiş hali ile Fendi ve tabii daha halka inmiş versiyonu olarak Topshop mevcut. Soğuğacağı rivayet edilen havalarda SNOOD’unuza dolanın, kışın acımasız günlerine, gittikçe artan domuz gribi riskine ve makyazsız sabah suratına karşı kalkan olarak kullanın! Moda trendlerinin sıkı takipçisi chaalab kristalküre’den haber vermeye devam edecek...

Bundan Sonra Salıları Konuğumuz Var: chaalab

Kristal Küre'de yine bir değişiklik var. Bundan sonra her salı chaalab sizin için bir yazı hazırlayacak. chaalab kim derseniz İtalya'da iletişim okumuş, İngiltere'de moda üzerine workshoplara katılmış, Türkiye'de PR ajanslarında ve farklı markalarda çalışmış, bugünlerde de kendi tasarımlarını yapan çok sevdiğim bir arkadaşım :)

Happy Birthday to Bvlgari

Bvlgari bu yıl 125 kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kutlamak için de 7 Aralık'ta Çocukları Koruma Vakfı yararına New York'ta 3 milyon € değerindeki 11 mücevherini açık arttırma ile satışa çıkarıyor. Mücevherlerin herbiri sanat eseri gibi gerçekten. Gecenin gelirini yardım için kullanmaları da ayrı bir güzellik. Tebrikler...

9 Kasım 2009 Pazartesi

David Ericsson for Void Watches

Bazen sadelik ihtişamdan çok daha göz alıcıdır. Bu saatler bunun ispatı diye düşünüyorum. David Ericsson tasarımı olan bu parçalar modern LCD ekranlı saatler yapan Void markasına yeni bir soluk getirmiş. Ekranı biraz daha küçük olsaydı minimal tarzıyla DKNY'u andıracaktı. Ben çok beğendim, siz ne dersiniz?

Valentino Canlanıyor

Siz de Valentino'nun eski havasını, ihtişamını kaybettiğini düşünenlerden misiniz? İlkbahar/Yaz sezonunda payetin, simin ve metalik renklerin ön planda olacağını biliyoruz. Valentino'da koleksiyonuna bu tarzda ürünler eklemiş ve Saks Fifth'de satışa sunmuş. Ne dersiniz bu sezon Valentino'nun canlandığını görecek miyiz? PS: bu yazıyı hazırladıktan sonra Gossip Girl'ün yeni bölümünü seyrettim. Valentino'nun pullu çantası paylaşılamayan çantaydı ;)

8 Kasım 2009 Pazar

Gözlük in, lens out!

Resimdeki modelin yüzünü Pieces Accessories'dan alınmış o muhteşem gözlük olmadan düşünün... Ne kadar boş geliyor değil mi? Peki ya Marc Jacobs'un tam bir arzu nesnesi haline getirdiği diğer gözlük? Eğer böyle devam ederse lensler out gözlükler in olacak. Daha sofistike görünmek isteyenlerin, tarzını derinleştirenlerin ve tabi ki lens kullanmayı beceremeyenlerin kulağına küpe olsun :)

Teknolojiye Kadın Eli Değdi

Önce laptoplarla başladı. HP'nin designer ürünleri, pembe-kırmızı laptoplar derken şimdi hoparlörden, fotoğraf makinasına kadar her yere sıçradı bu akım. Metallerin griliğinden ve sıkıcılığından kurtulduk sonunda. Juicy ve mini hoparlörler tam benim tarzım ;)

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails