10 Temmuz 2010 Cumartesi

Franck Sorbier yine büyüledi

Paris'te düzenlenen Haute Couture Fashion Week kapsamında Franck Sorbier defilesini izledik. En çok dikkat ve ilgi çeken bu gazete desenli elbise idi. Dünya üzerinde sadece birkaç kadının giyebildiği bu haute couture parçaları, bildiğiniz gibi, ünlülere de hediye edebiliyorlar. Akıllara gelen soru şu oldu; Bu elbiseyi Lady Gaga mı giymeli yoksa Katy Perry mi? Sizce? :)

Victoria'nın El Atmadığı Ne Kalmıştı?

Otomotiv :) Günlerdir gazetelerden takip ediyoruz. Range Rover'ın yeni modeli Evoque'un tasarımında aktif olarak rol almış. Oldukça erkeksi olan Range Rover daha feminen çizgilere kavuşmuş. Victoria bence doğru bir seçim olmuş. Tarzını beğenin veya beğenmeyin şüphesiz dikkat çekici ve kendinden bahsettiren bir kişilik. Teknolojiden sonra otomotiv dünyasında da esen bu feminen rüzgarlara bayıldım :) Bakalım sırada ne var?

9 Temmuz 2010 Cuma

Hediye Zamanı: Marc Jacobs Kalem

Beklediğiniz an geldi. Bu haftaki hediye benden olduğu için sizi zorlamak istemiyorum :) Bu post'a istediğiniz yorumu bırakın. İsterseniz Kristal Küre'yi neden takip ettiğinizden bahsedin, isterseniz Marc Jacobs kalemi neden istediğinizi anlatın veya Kristal Küre ile ilgili eleştirilerinizi paylaşın. Hiç farketmez, 30. yorum kalemi kazanıyor :) Sadece adsız veya nicknamesiz yorum paylaşmamanızı rica ediyorum. Herkese bol şans ;) PS: ARADA ADSIZ YORUMLAR GELİYOR ONLARI SAYAMAYACAĞIM İÇİN LÜTFEN İSİMLE TEKRAR YORUM BIRAKIN :)

8 Temmuz 2010 Perşembe

Gömlekleri İlikleyin!

Yine sonbahar 2010 defilelerinde göze çarpan bir detaydan bahsedeceğim. Her sezonun vazgeçilmezi gömlekler farklı bir yorumla bize sunuldu. Genellikle boğazımıza kadar iliklemeye alışkın olmadığımız gömlekleri bu sonbaharda modacılar birer erkekçesine giymemizi istemiş ki podyuma attıkları mankenlerin boğazına kadar iliklemişler :) Görüntüler Jenni Kayne ve Chloe defilelerinden. Dries Van Noten defilesinde de benzer görüntüler vardı. Ne dersiniz, hazır mıyız gömlekleri iliklemeye?

İtalya'da Cola Bile Bi Başka

Tasarım Coca Cola şişelerine ne kadar bayıldığımı sağır sultan bile duydu sanırım. 2009 sonunda İtalya'da piyasaya sürülen bu özel koleksiyondan yeni haberim oldu. Ünlü İtalyan modacılar bir depreme yardım olarak Coca Cola şişeleri tasarlamışlar. Hepsinden istiyorum ama favorin Missoni. En iyisi ben susmam ve renklerin konuşması :) PS: Yine de bu ara İtalya'ya yolu düşen olursa bana haber versin :)

7 Temmuz 2010 Çarşamba

Haftanın Hediyesi: Marc Jacobs Kalem

Eveeet bu haftanın hediyesi benim en sevdiğim tasarımcıdan ;) Gectiğimiz günlerde Amerika'ya giden bir arkadaşım çok beğendiğimi bildiği Marc Jacobs kalemden bi tane bana bi tane de Kristal Küre izleyicilerine hediye getirmiş! Ruj şeklindeki kalem herkesin çantasına renk katabilir ;) Kaleminiz size Marc Jacobs poşetinde gelecek. Bu hafta ilk kez böyle bir değişiklik yapıyoruz. Umarım siz de benim kadar bayılmışsınızdır bu haftaki hediyeye ;) Hediye için cuma günü görüşmek üzere!

6 Temmuz 2010 Salı

Kadifeseverlere müjde!

Dünya modasına yön veren markaların sonbahar 2010 koleksiyonlarıyla yavaş yavaş tanıştık. Artık konuşmanın zamanı geldi. Kadife kumaşlar sizin de dikkatinizi çekti mi? 90ların gözde kumaşlarından olan kadife yeniden gündeme geldi. Rochas, Antonio Berardi, Jill Stuart gibi marka ve tasarımcıların defilelerinde kadife etek ve elbiseler göz doldurdu. Ben fitilli kadifeyi pek sevmem ama düz kadife elbise ve eteklerde hoş durmuş. Siz giyer misiniz?

Hakaan ANDAM Ödülünü Kazandı

Daha önce duymuşsunuzdur belki ama Hakan Yıldırım her sene Paris'te verilen ANDAM ödülünü kazandı! 220,000€'luk ödülü veren jüride kimler kimler yoktu? Fransa Vogue'dan Carine Roitfeld, Andam direktörü Nathalie Dufour, Lanvin'in kreatif direktörü Alber Elbaz , Figaro'dan Virginie Mouzat, LVMH ve Gucci Group'dan yetkililer gibi saymakla bitmez ;) Kocaman bir BRAVO!

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Yuvarlak Lensler

Şimdi biraz ürkütücü, tuhaf bir trendden bahsedeceğim. Hazır mısınız? Hafızalarınızı tazeleyin, Lady Gaga'nın Bad Romance klibini ve oyuncaksı suratını hatırlayın. Evet işte o yuvarlak lensler moda oldu! Malesef... Göz doktorlarına göre bu lensler şekilleri itibariyle göz yapısına uygun olmayıp zedelenmelere yol açabilirmiş. Anlaşılan uzak doğulu bayanların pek umrunda değil bu uyarılar!

Silly Bandz

Şu anda Amerika'da fırtına gibi Silly Bandz modası esiyor. Agyness Deyn ve Henry Holland'ın başlattığı trend rengarenk. Çocukken taktığım ince plastik bilezikler vardı. Eminim birçoğunuzun vardır. İşte onların farklı şekillderde olanını düşünün. Bu gördüğünüz şekiller gerilince bilezik oluyor. Bana fazla gelip geçici bir akım gibi geldi. Ne dersiniz? :)

4 Temmuz 2010 Pazar

Tasarımcılar bebek bezlerine de el attı!

Bu haberi okurken biraz şaşırıp biraz da gülebilirsiniz. Target mağazalarında satılmak üzere Cynthia Rowley tarafından tam 11 çeşit bebek bezi tasarlanmış. Pastel renklerin, çizgilerin ve desenlerin kullanıldığı bezlerin "şirin" ve "güzel" olması hedeflenmiş. Anlamadığım şey, birkaç saatin sonunda çöpe gidecek olan bu bezleri neden süsleme gereği duydukları. Benim ilk tepkim "Yok artık!" oldu, sizin ilk tepkiniz ne olurdu? :)

Dünyanın En Güçlü Ünlüleri

Forbes her sene olduğu gibi yeni listeyi açıklamış. Sıralama oluşturulurken para/gelir, basına haber olma, sosyal mecralarda yer alma gibi kriterler gözönünde bulundurulmuş. 3. sıra James Cameron 2. sıra Beyonce Knowles Pekiii sizce 1 numara kim?

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails