23 Mart 2010 Salı

iPad Print'in Yerini Tutar mı?

Geçtiğimiz haftalarda ipad çok tartışıldı. Ben okuduğum bir şeyin gazete, kitap vs hiç farketmez basılmış olmasını, kağıt kokusunu seviyorum. Condé Nast geçtiğimiz hafta 5 dergisi için iPad applicationlarını şirket içinde tanıtmış ve çok olumlu geridönüşler almış. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? iPad ve türevleri basılı dergilerin yerini alabilecek mi?

4 yorum:

dusunenbalik dedi ki...

olmaz basılı dergiyi elimize alıp okumak sayfalarda dolaşmak daha bir zevkli ben sevmiyorum diğerlerini.

Koray Caner dedi ki...

Konunun iki kısmı var aslında.

Birincisi, dergi,kitap,CD gibi şeyleri hala klasik yöntemlerle almayı seven insanlar için tabi ki bu tür uygulamalar tutmayacak. Hani şöyle ki, orjinalini bulundurmak bir tür hastalık, hepimiz severiz bunu :)

Ancak ikinci kısımda ise şu var ki,basılı dergiye göre çok daha fazla içerik sağlayabilir bu soft işler. Yani bir aksesuarın en ufak detayına bile zoom yapabilecek şekilde hazırlanırsa bu dergiler, basılıdan daha çok işe yarar. Ya da 1000 sayfa dolusu fotoğrafı kolayca gezebiliriz, o kalınlıktaki bir dergiyi okumaya çalışmaktansa. :)

Ancak ben klasik yöntemlerden yanayım. Dolapta rafta yer kalmayana kadar dergi almayı seviyorum :)

KRİSTAL KÜRE dedi ki...

ben de kesinlikle çok tutucuyum bu konuda :)

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

Kesinlikle tutmaz yahu. Ben seviyorum kağıdı, onun kokusunu. Hele dergilerin o gıcır gıcır sayfalarının yerini hiç tutamaz. Zaten bilgisayardan bir şey okumaktan da nefret ederim. İnsanın gözünü bozuyor başını ağrıtıyor...

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails