19 Haziran 2010 Cumartesi

Çitalar Obsession Diyor

Böyle bir cümle kuracağımı hiç düşünmemiştim :) Bilimadamları parfümlerin içgüdüler üzerindeki etkilerini araştırmak istemiş. Çitalar ile yapılan deneylerde farklı parfümler çitaların yaşam alanlarındaki taşlara, bitkilere sıkılmış. Hayvanların koklama ve yalama süreleri ölçülerek parfümlere gösterdikleri ilgi test edilmiş. Ve en çok beğenilen parfüm Calvin Klein Obsession seçilmiş. Bu absürt haberi paylaşmadan edemedim ;) En etkileyici parüfm Obsession diyebilir miyiz? :)

4 yorum:

kozmetikperisi dedi ki...

Çitaları bilemem ama obsession oldukça ağır ve yoğun bir parfüm.Şöyle söyliyim bir alışveriş merkezinde denemek için ceketimin koluna sıktım(bileklerimde diğer parfümlerden yer kalmadığı için :)) ) ve o koku neredeyse bir aydır çıkmadı desemmm? gerçi hafifledikçe güzelleşti,farklı bir koku.Bu arada insanlardada bir takım hayvani içgüdüler olduğundan yola çıkarsak obsession etkileyici olmanın bir öğesi olabilir gibi gözüküyor.

KRİSTAL KÜRE dedi ki...

ben de merak ettim parfümü gercekten, gidip bi koklayacagim :)

STİL SAHİBİ BAYANLAR dedi ki...

peki neden çıtalar baz alınmış, onalrın zevkine güvenmeli miyiz??

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

iceriginde feromon, ylang ylang ve misk olan her parfum seksi ve etkileyicidir diye biliyorum ben ama bu obsessiona sasirdim:) en sevmediklerimden! hele secret obsession, berbat!

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails