12 Ocak 2010 Salı

Curvy V Anorexic by chaalab

Geçen senenin başlarından beri moda dünyasına yön veren bazı yayınların kaşımaya doyamadıkları bir konu var. “Plus Size” tabir edilen 44 beden ve ustu modellerle ard arda sansasyonel fotograf cekimlerine imza atmak! Bu çekimleri uzun zamandır moda dunyasının en buyuk tartışma konularından biri olan anoreksik gorunume de bir karşı duruş olarak değerlendirmek mümkün. Amerikan Moda dünyasının high fashion dergisi “V”nin son sayısı “size Issue” da adından da anlaşılabileceği gibi bu tezata yer verdi. Givenchy, Gucci ve Hermes gibi markaların Norveçli fotoğrafçısı Sølve Sundsbø tasarım kıyafetlerin sadece 0 beden degil plus size modellerde de guzel durabilecegini gostermeyi amaçlıyordu. Ote yandan gecen sene “hungry” kitabi ile olay yaratan eski anoreksik yeni “plus size” model Crystal Renn ise konusunun en revaçta modellerden biri haline geldi. Geçtiğimiz sezonun en iddialı işlerinden Dolce Gabbana ilanlarında yer alan modeli üstteki çekimde de görmeniz mümkün. Son dönemin gözde dergilerinden LOVE Beth Ditto ile nude bir kapak çekimi yaparak dikkatleri üzerine çekerken, triko tasarımları ile ünlenen Mark Fast Defilesinde podyumda yürüyen 44 beden mankenler ise kimi otoritelerin pozitif tepkisini alırken bazı tarafından “sadece gülünç” olarak yorumlandı. Her devrin adamı olmaya canını adamış Karl Lagerfeld ise fotoğraf portföyüne sansasyonel bir çalışma ekleme peşinde burlesque dansçı Miss Dirty Martini ile bir çekim gerçekleştirdi. Sevgili modasever Kristal Küre okurları sizin için birkaç örnek fotoğraf çalışmasını yayınlıyorum. Modeller arasında senin benim gibi ara bedenler mevcut değil yani iki tarafta da iş ekstreme vardırılmış ve çok dikkat çekici olmanın haricinde bizlere “kendi bedeninizden mutlu olun” duygusu veriyor mu bilemiyorum. Bu moda daha mainstream dergiler veya markalar tarafından da önümüzdeki dönemde benimsenir mi, onu da tahmin etmek pek mümkün değil. Siz ne düşünüyorsunuz yapılan iş samimi mi? Size fazlalıklarızla mutlu olma mesajı verdi mi? Yoksa tamamen bir reklam çalışması mı? Moda dünyasının tartışma yaratan yeniliklerini takip etmek için Kristal Küre’den chaalab’ı izlemeye devam edin!

7 yorum:

Koray Caner dedi ki...

Ben her modelin her bedende aynı etkiyi verdiğini görüşüne maalesef katılamıyorum.

Şu bir gerçek ki bazı kesimler bazı vücut tiplerine "cuk" oturur, bazılarında sakil durur.

Bu plus beden olayı için de çok güzel kurtarıcı detaylar içeren kıyafetler tasarlanmalı..

Mainstream'e girecek gibi duruyor olay, belki de hani global krizin etkisi olarak yeni pazarlar elde etmek istiyor olabilir markalar.

Düşünsenize cebindeki parayı markaya harcamaya dünden razı ancak bazı kalıplar yüzünden alışveriş yapmayan kaç kadın vardır?

KRİSTAL KÜRE dedi ki...

Koray güzel bi tespit olmuş! :)

chaala dedi ki...

dogru koray mainstream'e girmesi bu nedenle onemli modayı tek bedenin tekelinden cıkarmak lazım. Ama ya normal bedenlerde olanlar onlar hep arada kalıyor onlarla bu cekimleri yapmak hic bir zaman aynı merakı uyandırmayacak herhalde

madammoda dedi ki...

Kesinlikle samimi bulmuyorum, oynuyorlar sadece...

canDirekli dedi ki...

koraya tamamen katıldım..

çoğu model kadınını seçer bence :)

Unknown dedi ki...

Modanın normalleşmeye çalışması sevindirici bir durum olsa da, plus size olayı geçici bir durum bence,üzerlerinde çok oynandığı için çekimlerin çoğu samimi değil,özellikle V'nin çekimlerindeki modeller plastikmiş gibi duruyor.

vintage peony dedi ki...

bence bu bir strateji, sadece 0 bedenlerin değil plus bedenlerin de gönüllerini kazanma yolu!

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails