31 Ocak 2010 Pazar

H&M Organik Ne Kadar Organik?

Organik ürünlerin ne kadar evaçta olduğundan uzun süre önce bahsetmiştim. Geçtiğimiz günlerde birçok blog H&M'in organik koleksiyonuna yer verdi. Amerika'daki zihnisinir blogger arkadaşlarımız aslında H&M'in organik koleksiyonunun %100 organik olmadığını idda etmiş. H&M de kabul etmek zorunda kalmış! Normalde organik koleksiyonların fiyatları daha yüksek oluyor. Benim merak ettiğim nokta sizin için bir ürünün organik malzemelerden yapılması ne kadar önem taşıyor? Hadi tartışalım :)

10 yorum:

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

bence oldukça önemli, hem kişisel hem de evrensel yaşam kalitem açısından ben bunu gözönünde bulundururdum. ama şu da bir gerçek: ne kadar organik, o kadar pahalı..

Koray Caner dedi ki...

"Ne kadar organik o kadar pahalı" olma sebebi büyük şirketlerde geçerli olmamalı diye düşünüyorum ben sonuçta bunlar 5-10 adet üretilmiyor değil mi?

Evet ürünlerin ekolojik düzene uygunluğunu sağlamak çok yerinde bir hareket ancak H&M ile ekolojik ürün satan köşebaşı marketi bir olmamalı, en azından fiyatlandırma konusunda.

Adsız dedi ki...

Herşey pazarlama . Sosyal sorumluluk da öyle.

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

adsız ve caner, aynen!:/

KRİSTAL KÜRE dedi ki...

pazarlamanın tabi büyük bi payı var ama sadece pazarlama olsa neden her marka aynı taktiği kullanmıyor? :)

Sıla Yılmaz dedi ki...

Ben galiba bu konuda yeteri kadar bilinçli değilim.. :s

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

ama sıla, hata senin değil. ki sen, tekstille, kumaş kokusuyla büyümüş biri olarak bilinçli değilim diyorsun. dediğim gibi, globalleşirken bazı değerler ya unutuluyor ya da gündeme getiriliyor-muş gibi yapılıyor.. maksat, organik-bohem takılan h&m'cileri de h&m'den koparmamak; başka bişi değil ne yazık ki. bence. belki biraz karamsarım.

Sıla Yılmaz dedi ki...

Evet tabi tamam organik iyidir öyledir böyledir ama bu konuda insanları yeteri kadar bilinçlendirmiyorlar.. organik ürünler hakkında birşeyler öğrenmek için benim çaba sarfetmem gerek.. oysa bence önümüze sunulmalı..

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

evet, işte bunu kastediyorum..

KRİSTAL KÜRE dedi ki...

bence çok yakın gelecekte organik tekstil ürünleri her markada yer alan, hepimizin çok olağan karşıladığı ürünler olacak :)

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails