30 Ocak 2010 Cumartesi

Hermes Çin'de

Hayır Hermes cicilerini Çin'de üretmeye başlamayacak ama Hermes sadece Çin pazarı için daha uygun fiyatlı bir marka çıkartıyor: Shang Xia. Batılı markalara oldukça düşkün olan Çin ikoncanları, sadece kendi ülkelerine özel markaları da seviyormuş. Daha önce Mont Blanc gibi farklı markalar da benzer stratejiler uygulamıştı. Önümüzdeki zamanlarda ülkelere özel alt markaları (mesela Armani Exchange İngiltere ve Amerika için) daha sık görmeye hazır olun! Türkiye'de kimin bu tip markası olsun isterdiniz? :)

7 yorum:

canDirekli dedi ki...

LV, D&G :)

Aslında "daha uygun" fiyat durumu varsa çok fazla şey girebilir içine :D

Ama mantıklı geldi bana :)

KRİSTAL KÜRE dedi ki...

LV güzel olurdu :) Ben sanırım Marc Jacobs isterim en çok!

canDirekli dedi ki...

aaah evet! :) AMQ de olur :) aslında bi sürü var sinir bozucu bi şekilde :D

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

türk olup da dünyaya adını duyurmuş, bee goddess, işte ne biliyim eternal child, OYE, Taka, Hussein Chalayan.. gibi isimlerin TR için çok daha farklı fiyatlara satış yapması aklımdan geçiyor. keşke olsa! ama bu da, normalde 10 TL olan sultanahmet köftesini 20 TLye turiste kakalayan mantığa benzemiyor değil. hainim di mi..

ama olsa ne güzel olur, sonuçta kendi ülkesi yani erdem'in, Dilek Hanif'in..

KRİSTAL KÜRE dedi ki...

sedacım çok doğru bi yorum bence. Dünyanın her yerinde böyledir bu. prada en ucuz italyadadır, donna karan amerikada. bana türk markalarında tam tersi bu durum nedense :)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

e yani, ben de onu benchmark alarak düşünseler diyorum. biz alışverişe yurtdışına kaçıyoruz hala, neyin en ucuzu nerde onun derdinde:) türk markaları da böle bi işbirliğine soyunsa, muhteşem bir sinerji oluşur. düşünsene aslı filinta marka bir t-shirt'ü 359 TLye değil de 150-200 TLye giyeceğini?

Koray Caner dedi ki...

Hermes ve Prada gibi markalar da TR'ye özgü alt gruplarla girebilirdi belki, ama TR o kadar alım gücünü veya özgünleştirmeyi istemiyor sanırım.

Yani Çin'de bir grup insan direk batı versiyonlarını isterken, Çin'e özel bir alt markayı isteyenler de var, ki bu güzel. Ama TR'de alt marka direk yanlış anlaşılır, hava atılmaz hem o alt markayla. Bizim sosyetikler ana alıcı kitle olduğu sürece de TR'ye özgü bir şeyler zor gibi :)

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails