24 Haziran 2010 Perşembe

Taklit mi Esinlenme mi?

Galata Moda'da rastladığım, yok canım dedirtecek bir "esinlenme" olayından bahsetmiştim. Mart'ta Amerika'da Forever21'dan bir t-shirt aldım. Alice Harikalar Diyarında temalı koleksiyondan aşağıdaki t-shirt. Ayıptır söylemesi 18$'a bayılarak aldım ve sürekli giyiyorum. Derken günlerden birgün Galata Moda'da dolaşırken Müge Ersin'in standında ne gördüm dersiniz? Biz bu taklitçi zihniyeti bırakmadıkça hiçbir şey olmaz. Forever21 gibi Türkiye'ye gönderim yapan, bu kadar göz önünde olan bir markanın ürününü birebir yapmak ayıp olmuyor mu biraz? Müge Ersin versiyonun fiyatı ise ya 65 ya 85 TL'ydi. Hatırlarsanız Müge Ersin Conde Nast Traveler Mayıs sayısında seçilen 4 kişilik “İstanbul'un rüya takımı”nın biriydi. Yorumu size bırakıyorum...

10 yorum:

Ela dedi ki...

çok fena

iremmic dedi ki...

sanırım artık yadırgamamamız lazım. bende beçen gün bebek'teki şenlikteydi sanırım, resmen bu ayın burda dergisinde olan bir elbiseyi gördüm. oradan bakıp yapılmış o kadar da belli ki.en ufak bir oynama yapmamış. bu da sanatçının kendi tasarımı die satılıyodu.

Pinky dedi ki...

basbayağı taklit.

! POSH BUTİK ! dedi ki...

Bir önceki Koton postunu da bunu da hayretle okuyorum! Çok fena :/

Stardust Memories dedi ki...

hem maddi hem manevi tabir-i caizse "çalmak" diyebiliriz.
görsel anlamda bir çok alanda rastlıyoruz buna malesef. isminin önüne "tasarımcı" kelimesini koyan ama tasarımla alakası olmayan kişiler birilerini kandırarak nereye gider orası da mechul tabi.
bu arada çok teşekkürler bu bilgi için.

çatı katı dedi ki...

bunu hiç sevmiyorum işte..biçok şey taklit ülkemizde..kendini Jlo sanan bi şarkıcımız bile var :)
ucuz bi taklit olmaktansa sıradan olur fakat kendim olurum..üstelik bu kadar göz önündeysem..

sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

wowwww gerçekten içler acısı bir girişim :(

Stil Direktoru dedi ki...

Türk polisi yakalar :) Helal sana kuzu :)

KRİSTAL KÜRE dedi ki...

evet taklitlerin pesindeyim ;)

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

Ama bu esinlenmeye kızdım işte. Sonuçta sen tasarımcısın. "Tasarlıyorum" diye bir t-shirte 80 TL fiyat koymasını biliyorsun. Eğer sen "tasarlamıyorsan" da bu fiyatlar ne? Kopyalamaksa olay, herhangi biri de gayet aynısını yapabilir :) Bu arada F21 gibisi yok, güle güle giy t-shirtünü :)

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails