17 Ocak 2010 Pazar

Dost başa, işveren ayağa

Hepimiz sosyal yaşantımızda kişisel zevklerimize uygun son moda ayakkabılar giymeyi biliyoruz ama bir de hayatın gerçeği olan iş yaşantısı var. Uzmanlar demiş ki iş görüşmesinde konuştuklarınız kadar görüntünüz de iyi bir izlenim bırakmalı. Bayanlar dikkat! Aşağıdaki ayakkabılar olumsuz etki bırakıyor; 1)Spor ayakkabılar: Kesinlikle tavsiye edilmiyor. Her ne kadar rahat olsalar da mülakat için ideal değiller. 2)Burnu açık ayakkabılar: Bunu öğrendiğimde çok şaşırdım, kim sevmez ki fındık burun bir stilettoyu :) Birçok şirkette yasak olmasıyla birlikte bazılarında yasak olmasa da hoş karşılanmıyormuş. 3)Parlak, simli, taşlı, lame, dore ayakkabılar: İş görüşmesinde bu kadar parlak olmaya gerek yokmuş. Metalik renklerinizi ve taşlarınızı gece eğlencelerine saklayın diyorlar. 4)Çok yüksek topuklar: Gereksiz derecede iddalı bir imaj çiziyormuş giyen kişi hakkında. Ayrıca üzerlerinde yürümek zor olduğu için o anın telaşıyla bileği burkma ya da yere kapaklanma ihtimallerini de göz önünde bulundurmuşlar :) Tabi bir de kirli veya yıpranmış ayakkabı giymemek lazımmış. Dost başa, işveren ayağa bakarmış :)

7 yorum:

canDirekli dedi ki...

her zaman bi insanı ilk gördüğümde ayakkabısına bakarım ve şu meşhur atasözü sinirimi bozar :) demkki ben normalmişim:P

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

spor ayakkabı ve çok yüksek topuk örneklerine katılıyorum. bir de bazı topuklar var, ince, kalitesiz, hatta yamuk!! tizden bir ses çıkarır.. ıyy! işyeri gibi resmi ve sofistike bir yere giyilmesi gereken en son şey:)

canDirekli dedi ki...

o tizden sesi bi de lisede sınav salonunda duymak var :) şaka gibi :S !

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

ıyyy
kötüymüşş!

bi de beymen'lerde, harvey'lerde falan vertu'lu, cavalli'li, yağlı saçlı, toynak topuklu ruslar olur. kendilerini şık zannederler. mor ruj, mor far, koyu pembe allık falan, doldururlar güzelim yüzlerini boyalarla! incecik topuklarından çıkan tiz ses. ıyyy gerçekten. kimseyi hakir göreceğimden değil, ama bazı şeyler gerçekten kitsch ve kıro duruyor!

biu dedi ki...

o topuk sesinden ben de hiç haz etmiyorum, çok fena çok.

canDirekli dedi ki...

amaaan seda ne dolmuşsun valla :) aman ben de sevmem onları :)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

ay vardır benim öle görsel analizlerim:PP dolmuşum cidden. gözlerinin altına beyaz far süren kadnlardan sonra ülkemin 2. kanayan yarası, estetik konusunda:)

Bi Bunlara da Göz Atın ;)

Related Posts with Thumbnails